Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
Megállapításaik szerint a megevett zöldségek és gyümölcsök változatossága fontosabbnak tûnik a rákmegelõzésben, mint a mennyiségük. Összesen 14 féle gyümölcs és 26 féle zöldség étrendbe iktatását vizsgálták, köztük friss, konzerv és szárított termékekét is.
A zöldségek és gyümölcsök rengeteg, egymástól különbözõ bioaktív vegyületet tartalmaznak, ezért a változatosság hozzásegítheti fogyasztóikat ahhoz, hogy minél többféle ilyen elõnyös hatású anyagot vegyenek magukhoz.
A kutatásban úgy találták, hogy a sokféle zöldség és gyümölcs fogyasztása jelentõsen csökkentette az úgynevezett pikkelysejtes karcinóma kialakulásának kockázatát.