2024.03.19. - József, Bánk

Citrom, fokhagyma, gyömbér az értisztító elixír

Citrom, fokhagyma, gyömbér az értisztító elixír
Citrom, fokhagyma, gyömbér az értisztító elixírFokhagyma, citrom, gyömbér: csodaszer a maga nemében! Mi a hatása? Remek a szem ereire, nagyon jó értisztító, energizáló, gyulladáscsökkentő, immunerősítő, rosszindulatú sejtburjánzást gátló, stb. Érdemes évente 2 x 20 napos kúra révén (vagy félévente 2x 20 napos kúrával) picit segíteni a szervezetünk érhálózatának karbantartását. A rugalmas és tiszta erek révén később alakulhat ki szervezetünkben érrendszeri betegség. Ha már kialakult, akkor is érdemes a kezeléseket megcsinálni, de kezelő orvosunkat tájékoztassuk a tisztító kúráról. tegyünk egészségünkért egyszerűen!
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Hozzávalók egy 3 hetes kúrához:
- 5 kezeletlen citrom (az is jó, amit természetes viasszal kezelnek, Aldiban, Lidliben, Spárokban lehet kapni),
- 30 gerezd fokhagyma,
- 1 liter víz.
Plusz érdemes beletenni:
- 1 csapott evőkanál kurkumapor,
- 1/2 teniszlabdányi friss gyömbér.

A fokhagymagerezdeket megtisztítjuk, a citromot alaposan megmossuk és darabokra vágjuk. (a gyömbért is itt érdemes tisztítva hozzátenni, darabolva.) Konyhai késes robotgépbe (vagy turmixba tesszük a víz egy részével) tesszük és jól összedaraboljuk. Hozzáöntünk 1 liter vizet és az első buggyanásig forraljuk. (A kurkumát akkor érdemes hozzáteni, mikor felöntöttem vízzel a citrom-fokhagyma-gyömbér keveréket.)

Hagyjuk kihűlni, aztán átszűrjük és hűtőben tároljuk. Minden reggel éhgyomorra egy kis kupicával iszunk belőle. Bár rengeteg fokhagymát tartalmaz, cseppet sem büdös. A főzés lelágyítja mind az ízét, mind a szagát ennek a csodás, rontásűző növénynek.

A kúrát 3 hét elteltével lehet ismételni.

Fél évente két kúra és az ereink állapota javul tőle.