2024.03.19. - József, Bánk

Orvosi marihuána

Orvosi marihuána
Orvosi marihuánaLegalizálni a drogot? Kutatás: az orvosi marihuána legalizálása nem növelné a fogyasztást. Az Egyesült Államoknak abban a 21 államában, ahol a marihuána orvosi célú használatát legalizálták, a 13-18 évesek drogfogyasztása nem változott. A marihuána orvosi használatának legalizálása nem vezet a szer fogyasztásának növekedéséhez egy nagy léptékű amerikai tanulmány szerint, amely 48 államban 24 éven át rögzített adatokat elemzett.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A vizsgált időszakban felnövő több mint egymillió résztvevő adatainak értékelésével sem találtak utalást arra, hogy többen "füveznének", ha a marihuánát gyógyításra engedélyeznék.

A The Lancet brit orvosi hetilapban kedden megjelent tanulmány eredményei alapján az Egyesült Államoknak abban a 21 államában, ahol a marihuána orvosi célú használatát legalizálták, a 13-18 évesek drogfogyasztása nem változott.

Amikor különböző csoportokba osztották a résztvevőket iskolázottságuk, származásuk, nemük vagy bőrszínük alapján, akkor sem találtak kivételt.

Deborah Hasin, a kutatás vezetője megjegyezte, hogy ugyan az orvosi marihuánát engedélyező államokban magasabb a fogyasztás, mint más államokban, ám ez már a legalizálás előtt is így volt. Az orvosi célú engedélyezés nem befolyásolta a fogyasztást.

Mint a kutatás vezetője elmondta, a fiatalkori drogfogyasztás a későbbi életévekben egészségkárosodást okozhat, ezért meg kell vizsgálni, hogy milyen tényezők fokozzák. A marihuána orvosi célú engedélyezése nem tartozik ezek közé - állapította meg a tanulmány.