2020.12.02. - Melinda, Vivien

Vannak nõk, akiknél allergiás reakciót válthat ki a szexuális együttlét!

New York-i kutatók szerint vannak olyan nõk, akik allergiásak a szexre. A kutatók szerint azonban van ellenszer: a gyakori szexuális együttlét.

"Nagyon ritka jelenség, de elõfordul" - mondja David Resnick allergológus, a New Yorki Presbiteriánus Kórház orvosa. A jelenség valójában az ondóra adott allergiás reakció, ami a szakember szerint a nõkben tipikusan az együttlét után 30 perccel alakul ki, és a hüvely illetve a nemi szerv égõ, viszketõ érzésével jár, de súlyosabb esetben általános tünetek is jelentkezhetnek.
A Cincinnati Egyetem által korábban elvégzett kutatás szerint a jelenség nem is olyan ritka: a vizsgálatban részt vevõ 1073 nõbõl 130-nál figyelték meg a jelenséget. Resnick szerint a nõk nem minden esetben az ondóra érzékenyek, hanem inkább az abban megjelenõ kémiai anyagokra, ami fõleg a táplálkozás során kerül a férfi szervezetébe (például mogyoró fehérjék), de elõfordult már praxisában ondó-penicillin-allergia is.

Resnick megfigyelései szerint az ondó-allergiában szenvedõ nõknek az esetek felében más allergiás betegsége is van. A szindróma kezelése más ilyen betegségekhez hasonlóan a szervezet deszenzibilizálásával (az allergiát okozó anyagot alacsony koncentrációban gyakran bejuttatják a szervezetbe) történik. A kezelés pikantériája, hogy emellett heti háromszor szükség van szexuális együttlétre is.

Forrás: Medipress