2024.04.19. - Emma

Kövirózsa - gyógynövény

Kövirózsa - gyógynövény
Kövirózsa - gyógynövényA népi gyógyászat a levelének nedvét használja égési sebek, fülgyulladás, szemölcs rovar és csaláncsípések, övsömör, vágott sebek kezelésére. A leveleiben rejlő hatóanyagok: cseranyagok, nyákanyagok, gyümölcssavak,flavonidok, C-vitamin miatt ma már a kozmetikai ipar is használja. Krémbe keverve például a szeplők, bőrelszíneződések halványítására, futószemölcsök kezelésére is kiválóan alkalmas. Ismert baktérium és vírusölő hatása is. A magashegységekben a kőből, palából rakott háztetők tetejére ültették, hogy elhárítsa a villámcsapást.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Innen ered a mennykővirág, égdörgőfű elnevezés is, de a latin tectorum szó jelentése is: háztetőké. Napégésre is kitűnő a kövirózsa krém, fájdalomcsillapító és gyulladáscsökkentő hatása miatt.

Kozmetikai használata:

A kozmetikai iparban a kövirózsát bőrkondicionáló anyagként hasznosítják. A kövirózsa hatóanyagai révén alkalmas az érzékeny, napégette, pigmentfoltos, májfoltos bőr ápolására. A kövirózsát tartalmazó kozmetikai készítmények hámosító, összehúzó, regeneráló, nyugtató és halványító hatásúak.