Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
Tojás:
Egy tojássárgája körülbelül hét százalékát tartalmazza a napi szükséges D-vitamin-mennyiségnek, és a benne lévő zsír segíti a felszívódást is. Ajánlások szerint egy egészséges ember nyugodtan elfogyaszthat napi egy vagy két tojást anélkül, hogy aggódnia kellene a koleszterinszintje miatt. Együk tehát bátran például reggelire, vagy főve, salátába keverve!
Zsíros halak:
Lazac, hering, tonhal - mind remek források. A D-vitamin zsírban oldódik, így ezek az ételek a felszívódását is nagyban megkönnyítik. Hetente legalább kétszer 150 grammnyi mennyiséget érdemes belőlük fogyasztani.
D-vitaminnal dúsított ételek:
Ezt a vitamint gyakran adják hozzá tejhez, narancsléhez, gabonakészítményekhez és kenyérhez is - érdemes átvizsgálni a csomagolásokat, és időről időre enni vagy inni ilyesmit. Szakértők szerint a kalciferol szinte az egyetlen olyan vitamin, amelyből időről időre érdemes lehet táplálékkiegészítő formájában is nagyobb mennyiséget bevinni a szervezetbe.
Tabletta:
A téli időszakban néhány héten, hónapon át szedhetünk D-vitamint tabletta vagy kapszula formájában is. Így lehetünk a leginkább biztosak benne, hogy bejut a szervezetünkbe a szükséges mennyiség.
Forrás: www.hazipatika.com