rss
adó 1 százalék, adóbevallás adószám, 1ado, alapítvány, egyesület, adó1százalék
  • A körömvirág jó gyulladáscsökkentő, sebgyógyító

  • A körömvirág jó gyulladáscsökkentő, sebgyógyítóA körömvirág alkalmazása külsőleg - A körömvirág külsőleges alkalmazása főleg a sebfertőtlenítésre és a sebek elsősegély-szerű kezelésére terjed ki. Tinktúrás oldata, illetve egyszerű forrázata a sebre helyezve összehúzó hatású, így csillapítható vele a vérzés. Alkalmazása továbbá elősegíti a gyors hegesedést, megelőzve a fertőzések, gyulladások kialakulását. Számos felületi és mélyebb sérülések, betegségek közül alkalmas az aranyér, visszértágulat, fekély, ekcéma, égési sérülés, leégés, fagyási sérülés, pattanás, koszmó, ajaksömör, szemölcs, láb- és körömgomba, tyúkszem, bőrkeményedés és rovarcsípés kezelésére.

    A virág nyers leve és a kenőcs együttes alkalmazása felgyorsítja még a legcsúnyább műtéti hegek gyógyulását is. Vágások, karcolások, zúzódások és véraláfutások természetes orvossága. Felfekvések, vérömlenyek, izomrándulások, fekélyek, rosszindulatú duzzanatok esetén szintén hatásos gyógymód. Láb- és körömgombásodás ellen szintén kitűnő. A bőr felületén vagy a körmökön jelentkező gombát kenőccsel vagy friss lével napi 3-4 alkalommal kenegetve hatásos az eredmény.

    Ha hosszabb időn át, napjában többször bekenik friss lével, a vérömlenyek is eltűnnek, szintúgy az öregkori májfoltok és a pigment foltok is. Az érdes, akár rákgyanús bőrfoltokat is megszüntethetjük vele. Mivel a kenőcs nem minősül gyógyszernek, csak gyógyhatású készítménynek, ezért annak csak rendszeres használata hozhatja meg a kívánt gyógyulást. A lábszáron éktelenkedő visszerek minimum egy hónapon át, napi rendszerességgel történő kezelése körömvirág krémmel látványos javulást, akár teljes mértékű gyógyulást hozhat.

    Mellékhatásról és mérgező hatásról a gyógyászatnak nincs tudomása, ettől függetlenül kérje ki az orvos tanácsát, illetve használat előtt alkalmazzon kis bőrterületen próbakenést.


  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • A mértékletes csoki fogyasztás csökkenti az agyérgörcs kockázatát

    Egy új svéd kutatás szerint a csokoládé mértékletes fogyasztása férfiakban csökkenti az agyérgörcs kockázatát. Úgy tûnik, ez a legújabb, korábban kimutatott számos más elõnye mellett.

    A stockholmi Karolinska Intézet kutatói Susanna Larsson vezetésével több mint 37 ezer férfit követtek legalább tíz éven keresztül, és kimutatták, hogy a legtöbb csokoládét fogyasztó alanyokban 17 százalékkal alacsonyabb a stroke elõfordulásának kockázata, mint azokban, akik egyáltalán nem fogyasztottak csokoládét.

  • Testmozgást öregkorban is - fizikai terhelés és agyi vérellátás

    Jobb az agy vérellátása, jobban tágulnak az agyi erei azoknak az idõsödõ embereknek, akik rendszeresen mozognak, mint azon kortársaiké, akik lustábbak. A legkorszerûbb vizsgáló eljárással végzett tanulmány eredményeit egy nemzetközi tudományos ülésen ismertették amerikai kutatók.

    Az orvosi diagnosztikában óriási változást hozott a röntgensugár fölfedezése, kiváltképp akkor, amikor az erekbe fecskendezett, röntgenárnyékot adó anyaggal sikerült megoldani az érfestést is, láthatóvá téve az ereket.

  • A helyes fogápolás szabályai

    A helyes fogápolás szabályai Olyan fogkefét vásároljon, melynek a nyele nem csúszik, és ügyeljen arra is, hogy passzoljon a kézbe. Azért jók a kisfejű fogkefék, mert azokkal a fogsor sarkait és a szegleteit könnyebben elérheti. ehetőleg közepesen erős sörtéjű kefét válasszon, a szabadon lévő fognyakat lágy sörtéjűvel tisztítsa, erős sörtéjű fogkefét, csak makacs foglepedék eltávolítására használjon. Műanyagsörtéjű fogkefét használjon: a természetes sörték ugyanis hamar szétállnak, nem tartósak, ezáltal a baktériumok is könnyebben megtelepedhetnek, illetve felsértheti a fogínyt.

  • A hosszú fogyókúra egészségtelen is lehet?

    A környezetszennyezõ szerves anyagok, melyek a szervezetünkbe jutnak, a zsírszövetben elraktározódnak és fogyókúra közben kiszabadulva, mérgezõ hatásuk érvényesülhet.

    A tartós, szerves környezetszennyezõk ma már mindenfelé megtalálhatók. Mivel nem bomlanak le, ezért fölhalmozódnak, nemcsak a természetben, hanem az állati és emberi szervezetben, illetve az ételláncban is. A tartós, szerves környezetszennyezõk egy részét rovarirtóként használják, mások ipari folyamatok során keletkeznek, oldószerek, gyógyszerek vagy PVC gyártása közben.

  • A felborult napi életritmus a vérzsír szintet is megzavarja

    A naponta azonos idõben ismétlõdõ események sorát azért is érdemes gondos rendben megtartani, mert életritmusunk fölborítása árthat szívünknek. Ezt emberen még sokat kell vizsgálni, de egereken bizonyítottan érvényesül.

    Mindennapi életünknek általában megszokott ritmusa van, melynek megzavarását nehezen tudjuk elviselni és a napszaki ritmus átállítása néha sok idõt igényel. A földrészeket áthidaló repülõutak következtében milliók napszaki ritmusa borul fel egyik napról a másikra.

  • Tévhitek a reggelivel kapcsolatban

    Tévhitek a reggelivel kapcsolatbanA reggeli étkezést sajnos rendszeresen elhanyagoljuk. Reggelente - jobb esetben - csupán valami gyors harapnivaló után nézünk egy pohár tea vagy kávé mellé, hogy a kínzó éhségérzetet egy ideig megszüntessük. Akik pedig fogyókúráznak, még inkább igyekeznek kerülni a reggelit, az első étkezés időpontját minél későbbre szeretnék tolni. Ezzel azonban nem érik el a céljukat. Reggelizni mindenki számára ajánlott, és kellene is. Nem árt tehát néhány tévhitet eloszlatni a reggelizés körül.

  • Az alvászavart csak részben indokolja az életkor

    New York - A nyolcvanas, kilencvenes éveikben járó emberek rövidebb ideig és némileg rosszabbul alszanak, de kevésbé érzik kialvatlannak, vagy álmosnak magukat. Az idõsek komolyabb alvászavarainak okát meg kell keresni és kezelni - összegzik eddigieknél kiterjedtebb tanulmányuk eredményét amerikai kutatók a Journal of the American Geriatrics Society címû szaklapban. Mark L. Unruh, a Pittsburgh-i Egyetem munkatársa és kutatócsoportja arra keresett választ, hogy az alvásproblémák az életkor számlájára írhatók-e, vagy érdemes ilyenkor más, egészségügyi okot keresni a háttérben és azt kezelni.

  • Allergiával a rák ellen?

    Az allergiák egy sor rákos megbetegedéstõl megvédenek. A tudományág eredményeinek eddigi legátfogóbb elemzése megmutatta, hogy az immunrendszer túlzott reakciója megvédi a daganatoktól a környezeti hatásoknak közvetlenül kitett szöveteket, mint amilyen a bõr, a tüdõ, a száj és a gége, a gyomor és a bél a méh és a méhnyak.

    A többi testrész, például a mell és a prosztata szövetének kockázatára nincs hatással az allergia - írják a New York-i Cornell Egyetem kutatói.

  • A klasszikus karácsonyi menü még egészséges is lehet

    A klasszikus karácsonyi menü még egészséges is lehetValóban, nem véletlen, hogy miért pont ezek az ételek kerülnek az adventi időszakban és karácsonykor az asztalra. Mákos tésztát enni jó házasságot jelentett, a szemes termések, így a száraz bab és borsó, akárcsak az újévi lencse a gazdagságot ígérték. A családi almaevés az összetartozást hangsúlyozza. A szárnyasok az év végén egyértelműen háttérbe szorulnak, mivel azok kaparnak. "Kikaparják" a szerencsét, ráadásul hátrafelé, ami igazán rossz előjel. A halat is a család anyagi biztonságának előhírnökeiként tartották számon. (Halpikkely=halpénz)

  • Mire utalnak a körmök elváltozásai!?

    Mire utalnak a körmök elváltozásai!?A körmök szembeötlő elváltozásai mögött viszont betegségek bújhatnak meg. Például a hasadt köröm akkor képződik, ha a szervezet hiányt szenved egyes ásványi anyagokban. Elszíneződések: A vegyszerek (például a körömlakkok) huzamos használata sárgás árnyalatot hagy hátra, ami idővel lenő. Amennyiben a sárga erősebb vagy barnásba megy át, ennek gombás megbetegedés lehet az oka. A patikákban kapható általános gombaölő készítmények segíthetnek a megszüntetésükben, de ha nincs javulás, irány a bőrgyógyász.

  • Bizonyos rágcsálnivalókkal csökkenthetõ a májrák kockázata

    Mogyoró, mandula és aszalt sárgabarack: érdemes sokat fogyasztanunk ezekbõl az ételekbõl.

    A legújabb kutatások szerint a felsorolt finomságok E-vitamin-tartalma csökkenti a májrák kialakulásának a kockázatát. A májrák a daganatos megbetegedések közük a világon a harmadik leggyakoribb halálok. A világ összes májrákban elhunyt betegének ráadásul 54 százalékát a kínai betegek teszik ki. A Shanghai Rákkutató Központ munkatársai ezért 132 837 kínai adatait, és étkezési szokásait vizsgálták meg, beleértve 267 rákbeteget is.

  • A stressz gyengíti az immunrendszert, erősítsük C-vitaminnal

    A stressz gyengíti az immunrendszert, erősítsük C-vitaminnalA stressz több szempontból is károsan hat az egészségünkre: hosszabb idő után krónikus betegségek kialakulásához vezethet, és a fiatalokra is negatívan hat: a stresszes időszakok legyengíthetik az immunrendszert. Ilyenkor jön jól az extra adag C-vitamin! A tartósan fennálló krónikus stressz jelentősen károsíthatja immunrendszerünk hatékonyságát, így kevésbé tudunk védekezni a fertőzésekkel és különböző kórokozókkal szemben. Elegendő C-vitamin hiányában csökken a baktériumokat és vírusokat felfaló immunsejtek aktivitása, ezért az illető könnyebben, hamarabb lesz beteg.

  • Az örök kérdés: mellrákot okoz-e a melltartó?

    Az örök kérdés: mellrákot okoz-e a melltartó?A médiában időről-időre szárnyra kap a hír, miszerint a melltartónak szerepe van a mellrák kialakulásában. Sokan nem tudják eldönteni, mi is az igazság. A legújabb feltevés szerint az éjszaka viselt melltartó a felelős. Száz éve Franciaországban találták fel a melltartót. A női emancipációért való küzdelem részeként a melltartó a felszabadulás egyik jelképévé vált. A ’70-es években pedig sokan megszabadultak e fehérnemű jelentette kötöttségektől is. Körülbelül ebben az időben jelentek meg az első hírek a melltartó rákkeltő hatásáról.

  • Korai alkoholfogyasztáshoz vezethetnek a gyermekkori rossz élmények

    Azok a gyerekek, akik elszenvedik szüleik válását, bántalmazást, vagy más nehézségen mennek keresztül, nagyobb eséllyel nyúlnak az alkoholhoz már fiatal korukban - mutatta ki egy amerikai tanulmány.

    Csaknem 3 600 18 és 39 év közötti amerikai fiatalt vizsgáltak meg, és azt találták, hogy akik bizonyos negatív élményeken estek át gyermekkorukban, nagyobb valószínûséggel kezdtek inni már 15 éves koruk elõtt. Ezek az élmények lehetnek: bántalmazás, szexuális zaklatás, mentálisan beteg családtag, droghasználat a családban, válás vagy különélés.