2024.04.19. - Emma

Nem alszunk elég mélyen, ha be van kapcsolva a TV

Nem alszunk elég mélyen, ha be van kapcsolva a TV
Nem alszunk elég mélyen, ha be van kapcsolva a TVNem egészséges bekapcsolt tévé fényében aludni, mert búskomorrá tehet. Szervezetünket úgy tervezték, hogy sötétben aludjunk. Amikor megvirrad, szemünk retinájának fényreceptorai a szemhéj takarása ellenére is közlik szervezetünkkel, hogy ideje felkelni: megakadályozzák az álmosságot okozó hormon, a melatonin további termelődését. A tévé derengő fénye elég ahhoz, hogy megzavarja ezt az alvási ritmust, a nem elegendő kellően mély alvás pedig károsan hat hangulatunkra. A kialvatlanság pedig rontja a racionális gondolkodásért felelős terület működésének hatékonyságát.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Ez arra készteti az embert, hogy jobban aktiválja agyának azt a részét, amelynek az érzelmek a tiszte. Ez a legprimitívebb érzelmi szabályozója az agynak, felerősíti az érzelmeket, és arra hajlamosít, hogy dühösebbek, erőszakosabbak, levertebbek legyünk.

Amerikai kutatók hörcsögökön tanulmányozták a jelenséget: a tévék fényéhez hasonló erejű derengésben éjszakáztatták az állatokat, amelyek idővel depresszió jeleit mutatták.