2024.04.19. - Emma

Orvosoknak tilos a dohányzás a Fülöp-szigeteken

Orvosoknak a Fülöp-szigeteken tilos a dohányzás - közölte a helyi orvosi kamara, amely azért döntött a korlátozás mellett, mert szerinte az egészségügyi dolgozóknak ezen a téren is jó példával kell szolgálniuk.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A helyi orvosi kamara a tiltással egyebek mellett azt kívánja elérni, hogy az orvosok káros szenvedélyükkel betegeiket ne tegyék ki a passzív dohányzásnak - magyarázta Oscar Tinio kamarai elnök.

"A gyógyítókat minden társadalmi osztályban megkülönböztetett tisztelet és figyelem övezi, ezért sem helyénvaló a dohányzó orvos látványa" - tette hozzá Tinio. Arról azonban még nem született döntés, hogy a szakmai szervezet rendelkezése ellenére füstölgõk milyen büntetésre számíthatnak.

Hivatalos statisztikák szerint a délkelet-ázsiai országban 17,3 millióra tehetõ a dohányzók száma, azaz a 15 év feletti lakosság 28 százaléka él ennek a káros szenvedélynek.

Benigno Aquino köztársasági elnök elismerte, hogy maga is a nikotinfüggõk táborába tartozik, káros szenvedélyét pedig azzal magyarázza, hogy a cigaretta a munkájával járó stressz elviselésében segíti.