Egy doboz zsírszegény natúr joghurtban a napi kalciumszükséglet közel felét megtalálhatjuk, és a napi magnéziumigény 12 százalékát, a káliumigénynek pedig a 18 százalékát tartalmazza. Ehetjük önmagában például reggelire vagy uzsonnára, de salátaöntetet is keverhetünk belőle.

A gyümölcsök közül a kivi, az őszibarack, a nektarin és a banán tartalmaz nagyobb mennyiségben káliumot, magnéziumot és kalciumot. Akár együtt is fogyaszthatjuk őket egy gyümölcssalátában.

Egy fél avokádóval a napi magnéziumszükséglet 5, a napi káliumszükségletnek pedig 10 százalékát biztosíthatjuk. Nemcsak ezért érdemes azonban fogyasztani: az avokádóban olyan szívbarát zsírok és antioxidánsok találhatóak, melyek támogatják az erek rugalmasságának megőrzését és küzdenek a krónikus gyulladások ellen is.
