2020.12.02. - Melinda, Vivien

Mûttessük magunkat a jobb szexért?! - tanácsok duci férfiaknak

Mûttessük magunkat a jobb szexért?! - tanácsok duci férfiaknak
Megszüntetheti az elhízott férfiak merevedési zavarát a fogyás - hangzott el az Amerikai Urológus Társaság 2008-as kongresszusán.

A nagymértékû túlsúly megzavarhatja a szexuális kapcsolatot, függetlenül más rizikótényezõktõl, beleértve a cukorbetegséget, magas vérnyomást, vagy a dohányzást. Egy bostoni és philadelphiai együttmûködésben készült vizsgálat során sikerült visszaállítani egyes gyomormûtéten átesett betegek szexuális teljesítõképességét.
"A kutatás alapján a fogyás és a fogyással kapcsolatos rizikótényezõk mérséklése kulcsszerepet játszhat a szexuális teljesítménye helyreállításában" - mondta el Dr. Anthony Y. Smith, az Új Mexikói Egyetem orvosa.

Smith szerint az eredmények még egy okkal többet szolgáltatnak azzal kapcsolatban, hogy miért érdemes a férfiaknak lefogyniuk.

A gyomormûtét során megkisebbítik a gyomrot, majd a gyomor fennmaradó részének és a vékonybél egy szakaszának elkerülésével lecsökkentik a tápanyagok felszívására alkalmas felületet. A beteg hamarabb is kezd teltségérzetet érezni, ezért lassan megtanulja, hogy kevesebbet egyen.

A vizsgálatban 95 gyomormûtéten átesett férfi töltötte ki a szexuális életére vonatkozó kérdõívet. Átlagéletkoruk 47,9 év volt, átlagos testtömegindexük 51,2 kg/m2. A betegek közül senki sem szedett ötös típusú foszfodiészteráz-gátlót. Az átlagosan 19 hónapos utánkövetési periódus után a kérdõíven elért pontszámok minden területen javultak. A szexuális késztetés nyolcas skálán 3,9-rõl 5,4-re nõtt, az erekció-funkció pontszáma 12-es skálán 6,3-rõl 8,9-re. Az ejakulációs pontszám 4,9-rõl 6,3-re, a problémamegoldás 7,4-rõl 9,5-re, a szexuális megelégedettség pedig 1,6-rõl 2,2-re emelkedett. A súlyvesztés mértéke arányosan befolyásolta ezeket a tényezõket.