rss
bohócdoktor vizit szja 1%

 • Rákfékezés rádiófrekvenciával

 • Share on Tumblr

  (MTI-Press) - A rák gyógyításának új módszerein számos tudományág kiválóságai dolgoznak. Egy pittsburghi elektromérnök saját betegségét kezeli az általa kidolgozott módon: rádiófrekvenciás besugárzással.

  Az orvosok a nyugdíjas koráig egy rádióállomást mûködtetõ John Kanzius pittsburghi elektromérnökkel 2002-ben közölték, hogy leukémiás, vagyis a rák fehérvérûségnek is nevezett változatában szenved. Ezt követõen, a bajt mérséklõ gyógyszerek mellékhatása viszont álmatlansággal sújtotta. Ekkor határozta el, hogy betegségét megpróbálja rádiófrekvenciás besugárzással mérsékelni, megszüntetni.

  A garázsából kialakított mûhelyében készített egy rézhuzalokból szorosan tekercselt, 20 centiméter hosszú, 4 centiméter átmérõjû, sugárzó antennát, ami a belé vezetett nagyerejû áram hatására 13,56 megacikluson (MHz-n) sugároz erõs rádiófrekvenciás jeleket. Ha a szupererõs sugarakat egy jól vezetõ közegre, például arany-, vagy rézszemcsékre irányítja, azok hatására ott erõs elektro-mágneses mezõ keletkezik, amiben a közeg erõsen felmelegszik. Olyan mértékben, hogy a közelében lévõ sejteket, így a rákosakat is elpusztítja.

  Az elv már ismert, mert infra-fénysugarakat nanoméretû anyagokra, akár aranyszemcsékre sugározva, már használnak ráksejtek kiirtására. Ám az infrasugárzás nem képes a test mélyébe hatolni, ezért a módszer egyelõre csak felszíni, például torokrák sejtek ellen alkalmazható. A rádiófrekvenciás sugarak viszont áthatolnak az emberi test szövetein, és csak nagyon jól vezetõ fémeken akadnak meg.

  Kanzius az elgondolását elõször a gyorséttermekbõl közismert hot dogokon próbálta ki, sikerrel. A kifli hideg maradt, de a bele dugott virsli megégett. (Egy hasonló készülékével egyébként 2007-ben sikerült a tengervíz sóját is lángra lobbantania.)

  A biztató kísérletek hallatán bekapcsolódott a munkájába David Geller, a pittsburghi, Steven Curley, a houstoni rákkutató központ vezetõje, valamint Kanzias fizikus barátja is. Gellerék rákos rágcsálókon már sikerrel próbálták ki Kanzius hivatalosan RF Field Generator-ként (rádiófrekvenciás térerõ generátor) szabadalmaztatott készülékét.

  A sikerrõl az amerikai rákkutatás hivatalos lapjában, a Cancerben (Rák) részletes beszámoló jelent meg, aminek alapján Kanzius készüléke bekerült a Popular Science szaklap által 2008-ban legjobbaknak deklarált, jutalmazott nyolc találmány közé is.

  A kutatók következõ nagy, közös feladata megtalálni a leginkább sugárfogó nano-méretû anyagokat, és annak a módját, hogy miként lehet azt pontosan a rákos sejtekbe juttatni. Számításaik alapján még legalább két évre van szükség ahhoz, hogy betegeken is alkalmazhassák a készüléket. Akkor viszont a Cancer fõszerkesztõje szerint a rák minden változatának gyógyítására remény nyílik. Olyannyira, hogy Kanzias reméli, a saját generátorával gyógyítják ki õt betegségébõl a kutatótársai.

  Szûcs József


  Share on Tumblr
 • Hozzászólások

 • Olvasta már?

 • Tanulmány: minden tizedik kínai cukorbeteg

  Kína diabéteszjárvánnyal néz szembe a növekvõ arányú elhízás és a társadalom öregedése miatt - figyelmeztet egy csütörtökön megjelent tanulmány.

 • Szüleitõl kapott tüdõlebenyek mentették meg egy kínai kisfiú életét

  Peking - Szüleitõl kapott tüdõlebenyek mentették meg egy 11 éves kínai kisfiú életét; az ázsiai országban ez volt az elsõ élõdonoros kétoldali tüdõátültetés.

  A Sanghaji Tüdõkórház orvosai szerint Liu San (Liu Shan) állapota már annyit javult, hogy önállóan is képes lélegezni, egy hónap múlva pedig el is hagyhatja a kórházat.

 • Szakemberek szerint biztonságos a klónozott állatok húsát fogyasztani

  Az Amerikai Élelmiszer és Gyógyszer-engedélyezési Hivatal (FDA) szakemberei szerint biztonságos a klónozott állatok és utódaik húsát, tejét fogyasztani.

  'Az összes vizsgálat azt mutatta, hogy a klónokból származó összes hús és tej összetétele az Egyesült Államokban fogyasztható hús és tej összetételi kritériumnak megfelel' - állítja az FDA két kutatója, Larisa Rudenko és John C. Matheson a Theriogenology c. szaklapban megjelent közleményükben.

 • Tippek a narancsbõr leküzdéséhez

  A narancsbõr a nõk 90%-ánál megjelenik. Valakinél csak a bõrt összecsípve látható, enyhébb tünetek jelentkeznek, de van, akinél a makacs gödröcskék még akár a szûk nadrágon is áttetszhetnek. A narancsbõr a kötõszövet rostjain át kitüremkedõ zsír, leginkább a nõkre jellemzõ.

  Eltüntetni õket nem könnyû, mert kialakulásuknak számtalan oka lehet. Az elsõ számú ok a túlsúly, ha fogékony vagy, akkor elõször is az optimális testsúly elérésére kell törekedned. Viszont a jojó-effektus miatt is kialakulhat narancsbõr, ezért jó, ha lassan, fokozatosan fogysz le.

 • 180 millió forint hozzájárulás a mentõdolgozók számára új munkaruhák beszerzéséhez

  A Pfizer Aegrotus Közhasznú Alapítványa és az Országos Mentõszolgálat között létrejött támogatási megállapodás értelmében, az alapítvány az idei évben, valamint 2009 elsõ félévében 90-90 millió forint értékben járul hozzá a mentõdolgozók számára, új munka- és védõruhák beszerzéséhez.

  A megállapodásról szóló szerzõdést Székely Tamás egészségügyi miniszter jelenlétében, az Országos Mentõszolgálat fõigazgatója, Dr. Göndöcs Zsigmond és a Pfizer Aegrotus Közhasznú Alapítványa elnöke, Dr. Madácsy László írta alá. A munkaruhák cseréje várhatóan még az idei évben megkezdõdik.

 • Megfázás maláriától?

  Amerikai kutatók úgy vélik, fontos felismerésre jutottak azzal kapcsolatban, hogy a malária egyesekben miért csak enyhe, megfázásszerû tüneteket okoz, míg másokban kómához és halálhoz vezet. A magyarázat valószínûleg a betegséget okozó Plasmodium falciparum molekuláris genetikai sajátosságaiban rejlik - tette közzé szerdán a Nature címû brit tudományos hetilap. A Massachusetts Technológiai Intézet Broad Intézetének munkatársa, Aviv Regev és kollégái maláriával fertõzött szenegáli gyermekektõl vettek vért. Megvizsgálták ezen mintákban az élõsködõk által termelt fehérjéket, majd összehasonlították azokat a gyakran vizsgált Saccharomyces cervisiae-vel. - írja a MediPress.

 • Tíz hajerõsítõ tipp

  Felfrissít a fejmasszázs - Almaecetes öblítés a selymes tincsekért

  Itt az idõ, hogy tincseinket már most felkészítsük a nyárra.

  Szegedi Tibor fodrászmester tippjeivel csillogóan széppé és egészségessé varázsolhatod frizurádat, és az otthon is könnyen elkészíthetõ hajpakolásokkal és -öblítõkkel feltöltheted a hajad vitaminokkal (blikk).

 • A séta hasznos lehet a rák megelõzésében

  A séta hasznos lehet a rák megelõzésében: brit kutatók szerint a szigetországban évente 10 ezer emlõ- és bélrákos eset lenne elkerülhetõ, ha az emberek többet gyalogolnának.

 • Új idegrostok fejlõdtek ki gerincsérült fõemlõsökben

  Váratlan és nagyfokú természetes felépülést tapasztaltak gerincvelõ-sérülésen átesett majmoknál amerikai kutatók.

 • Hajhullás és körömtöredezés ellen használjunk mezei zsurlót

  Hajhullás és körömtöredezés ellen használjunk mezei zsurlótGyógyhatása: A kötőszövetek, polipok és vérzések kezelésére használják. Gyógyteáit vese-, húgyhólyag-, emésztőrendszeri és prosztatabetegségek kezelésére alkalmazzák. Közismert vérzéscsillapító, orrvérzések kezelésére használják. Húgyúti fertőzéseknél, valamint ödémás lábaknál hatásos gyógyír. Fogíny-, szájüregi- és torokgyulladásnál gargarizátuma hatékonyan segít. Gyenge, törékeny köröm és hajhullás esetében is alkalmazzák, mivel a benne lévő kovasav sok szilíciumot tartalmaz, ami az emberi szervezet számára létfontosságú elem.

 • Túl alacsony vércukorszinttel elhamarkodott lehet a döntés

  A vér glükózszintje befolyásolja az emberek döntéshozatali folyamatát; megfontoltabban választottak egy tanulmányban azok, akiknek magasabb volt a vércukorszintje - közölték amerikai kutatók a Psychological Science címû szaklapban.

 • Vigyázzunk az energiaitalokkal!

  A Johns Hopkins tudósai szerint az üzletekben lévõ koffeintartalmú energiaitalokat figyelmeztetõ jelzéssel kellene ellátni, amelyen feltüntetnék a termék valós koffeintartalmát, és az esetleges egészségügyi kockázatokat, amelyek a termék fogyasztásakor felmerülhetnek.

  "Az energiaitalok koffeintartalma igen széles skálán mozog, és akad olyan termék, amely 14 Colának megfelelõ mennyiségû koffeint tartalmaz, ezt mégsem tüntetik fel a csomagolásán - nyilatkozta Dr. Roland Griffiths, a Johns Hopkins orvosa - Pedig a koffeinmérgezés igen komoly veszélyeket rejthet magában."

 • Mi lett a Prosztata Nap eredménye?

  Másfél ezer férfi vett részt azokon az ingyenes szûréseken, amelyeket a Magyar Urológusok Társasága szervezett a Prosztata Nap alkalmából. A Budapesten és 13 megyeszékhelyen szeptember 8-12. között végzett ingyenesen PSA, vérnyomás és vércukorszint mérésen 75 esetben találtak prosztatarákra utaló jeleket.

  A dokumentum szerint a résztvevõk kétharmada 50-70 éves férfi volt, csupán 3 százalékot tett ki a 40 év alattiak aránya. Ez a szakemberek szerint azt jelzi, hogy a fiatalok még mindig nem veszik elég komolyan a megelõzést. A 75 rákra utaló eseten kívül a megszûrtek csaknem egynegyede a "szürke zónába" tartozott, ezért õket ismételt vizsgálatra rendelték vissza az orvosok.

 • Csökken a rák okozta halálozási arány az Egyesült Államokban

  Csökken a rák okozta halálozási arány az Egyesült Államokban, különösen a vastagbélrák és a tüdõrák esetében mutatkozik nagy javulás.