2024.04.24. - György

Ezért se hagyjuk ki a reggelit

Ezért se hagyjuk ki a reggelit
Ezért se hagyjuk ki a reggelitAgyi vizsgálatok azt mutatják, hogy a reggeli kihagyása miatt az agy a nap további részében sokkal jobban kívánja a zsírosabb ételeket, ráadásul ebédre jóval többet esznek így az emberek. Ezért ez a módszer a fogyni vágyóknak egyáltalán nem ajánlott. Nemhiába mondják, hogy a reggeli a nap legfontosabb étkezése. Jelen kutatásukban a szakemberek arra voltak kíváncsiak, hogy mi történik az agyon belül bizonyos ételek fogyasztásakor, vagy az azoktól való megvonáskor. A kutatásban 21 normál testsúlyú személy vett részt, akiknél mágneses rezonancia vizsgálattal mutatták ki a különböző kalóriatartalmú ételekre adott agyi válaszokat.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Az első vizsgálat alkalmával nem kaptak reggelit, a második alkalmával pedig nagy mennyiségű ételt kaptak, ami mintegy 730 kalóriát tartalmazott. Az eredmények azt mutatták, hogy a reggeli kihagyása a magasabb kalóriatartalmú ételek felé 'téríti el' az agyat .

Ezért a fogyást nagyon megnehezíti, hogyha valaki úgy kísérletezik, hogy kihagyja a reggelit, mert ebédre és vacsorára így jóval több kalóriát fog bevinni a szervezetébe, mintha a reggeleket is étkezéssel kezdené.