2024.04.20. - Tivadar

Aloe - gyógynövény

Aloe - gyógynövény
Aloe - gyógynövényA napjainkban igen népszerű "valódi", vagy orvosi aloe eredete Szudán tájaira tehető. Száraz klímán él, Afrikában és India egy részein igen elterjedt. Alkalmazása az ókorból ered, nagy múltra tekint vissza, bár az újabb keletű tudományos vizsgálatok eredményei nem mindig egyértelműek hatásait illetően. Mire alkalmazható a gyógyászatban? Helyi alkalmazásban: széleskörűen, elsősorban sebek és égési sérülések kezelésére (gélek, krémek formájában), valamint nemi szervi herpesz és pszoriázis kezelésére is kipróbálták már.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Bőrfertőzések, ciszták, és a tinea nevű bőrgomba kezelésére is alkalmazható.

Belsőleg: ezzel jóval óvatosabb a gyakorlat: diabéteszben, magasabb koleszterin- és lipidszint esetén, valamint colitis ulcerosa (fekélyes vastagbélgyulladás) esetében ajánlható. Itt hiányoznak még a pontosan tervezett kontrollált klinikai vizsgálatok.

Még mire alkalmazható?

A kozmetikai- és szépségiparban kiterjedt az alkalmazása, nedvesítő, hidratáló, bőrirritációt gátló hatása miatt, valamint megfázás, szénanátha esetén az orrnyálkahártyát helyreállítja. Védi a bőrt a kiszáradástól, kirepedezéstől, érdekes módon a zsíros bőrt is óvja – véd a fokozott faggyú- zsírtermelés ellen.