2024.04.20. - Tivadar

Kávéval a depresszió ellen

Kávéval a depresszió ellen
Kávéval a depresszió ellenNapi 2-3 csésze kávé fogyasztása mellett csökken a depresszió kialakulásának lehetősége – állapították meg az amerikai Harvard Egyetem kutatói. A koffeinmentes kávé fogyasztása nem járt ilyen előnnyel, ezért a kutatók úgy vélik, a hatás azon keresztül jön létre, hogy a koffein megváltoztatja az agy kémiáját. A tanulmányban 50 ezer amerikai ápolónő egészségi adatait elemezték, akiknek az átlagos életkora 63 év volt. A követés időtartama alatt mintegy 2600 nőnél jelentkezett depresszió. Több vizsgálat is készült már a kávé jótékony és pozitív hatásairól.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A Harvard közegészségügyi karának munkatársai 1996 és 2006 között, egy évtizeden át követték nyomon a nők egészségét, akik kérdőíveket is kitöltöttek kávéfogyasztási szokásaikról.

Az adatok elemzéséből és összehasonlításából az derült ki, hogy azoknak a nőknek, akik legfeljebb napi egy kávét ittak 15 százalékkal nagyobb volt az esélye arra, hogy depresszió alakul ki náluk, mint azoknak, akik napi két-három koffeines kávét ittak. Húsz százalékkal csökkent a depresszió kockázata azoknál, akik napi négy kávét, 550 milligramm koffeint fogyasztottak.

A kávét már több szempontból is vizsgálták és vizsgálják, elemezve azt, hogy mik a káros hatásai és mik a jótékony hatásai. Napi hány kávé tartozik még az egészséges kategóriába!?