2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Így kerülhetjük el a náthát és az influenzát

Így kerülhetjük el a náthát és az influenzát
Így kerülhetjük el a náthát és az influenzátSaját magunk is tehetünk a nátha és az influenza elkerülése érdekében. Minél egészségesebb az immunrendszer, annál könnyebben kivédheti a kórokozók támadásait, ezért a megelőzés kulcsa az immunrendszer erősítése. Ennek érdekében nagy hangsúlyt kell fektetni a kiegyensúlyozott, vitamindús (zöldség, gyümölcs, főként C- és D-vitamin) táplálkozásra és a tartós stressz elkerülésére. A rendszeres tartós testedzés pozitív hatásairól sem szabad elfeledkeznünk! Sportolás után öltözzünk át és ne menjünk ki a hidegbe, különben könnyen megfázhatunk!
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Hideg időben öltözzünk melegen, de igyekezzünk elkerülni a kimelegedést és izzadást, mert a hidegben így nagyon gyorsan meg lehet fázni. Akinek erős az immunrendszere, az is elkaphatja másoktól a náthát vagy az influenzát. Ezért fontos szerepe van a higiéniának, mindenekelőtt a kézmosásnak.

Ha olyan személlyel érintkezett, aki fertőzött vagy bármilyen formában kapcsolatba kerülhetett a kórokozókkal, például tömegközlekedési eszközön utazott, minél gyakrabban mosson kezet vízzel és szappannal!

A gyerekek is iskolából, óvodából hazaérkezve, mossanak kezet!