2024.03.28. - Gedeon, Johanna

A majoránna gyógynövényként is használható

A majoránna gyógynövényként is használható
A majoránna gyógynövényként is használhatóSokan hajlamosak vagyunk megfeledkezni arról, hogy a jól bevált, régi fűszerek sokkal különlegesebb, intenzívebb ízt kölcsönözhetnek ételeinknek, és nemhogy az egészségünkre károsak lennének, de mint gyógynövények is igen elterjedtek. A majoránna számos betegség esetén segítségünkre siet. A bazsalikomhoz hasonlóan szélhajtó, étvágygerjesztő, puffadáscsökkentő, köhögéscsillapító, idegnyugtató hatású, valamint megszünteti az orrdugulást. Az ókori görögök nem csupán kellemes, pikáns ízét, valamint gyógyhatását, hanem különleges illatát is kihasználták.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Epebántalmak, bélproblémák esetén is jótékony, ugyanis fertőtleníti a bélrendszert, valamint segíti a máj munkáját.

Legkönnyebben teaként alkalmazható, hiszen forró vízzel leöntve, majd néhány perc múlva leszűrve, azonnal fogyasztható. Amennyiben emésztési problémáinkat szeretnénk csökkenteni, ajánlatos étkezés előtt fél-egy órával elfogyasztani a főzetet.

Jó, ha illóolaja mindig kéznél van, hiszen egy kád vízbe csöpögtetve kellemes nyugtatófürdő készíthető belőle, és igen hatékony izomfájdalmak, ízületi gyulladás, reumás panaszok, bőrbetegségek, menstruációs görcsök, fejfájás és asztma esetén is. Megjegyezendő, hogy a terhesség ideje alatt a majoránna illóolaját tilos használni, ám fűszerként – mértékkel – nyugodtan fogyasztható.