2024.03.29. - Auguszta

Búzafű - gyógynövény

Búzafű - gyógynövény
Búzafű - gyógynövényTöbb mint ötvenmillió éve nőtték be Földünket a fűfélék, jelentős mértékben megváltoztatva az élővilágot. A füvek levében levő hatóanyagot a 30-as években Dr. Schnaubel és Dr. Koehler fedezte fel. A zsenge füvek kipréselésével élénkszínű zöld levet nyertek, mely vitaminok, ásványi anyagok, enzimek, fehérjék és klorofill gazdag forrása volt. 1963-ban megalapították a Hippocrates Egészség Klinikát, és azóta sokakat meggyógyítottak súlyos betegségeikből.Néhány éve nagy "divatja" volt a bűzafűnek, aztán kicsit lecsengett, majd most úgy tűnik, ismét "felfedezték" áldásos hatását.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A búzafű a fűnagyságúra megnőtt (kb. 15cm) , csíráztatott bio-tönkölybúza. A búzafűlé, a búzafű kipréselt, édeskés, zöld leve. A búzafüvet azért kell kipréselni, mert az emberi emésztőrendszer nem képes nagy mennyiségű rostot megemészteni. A tapasztalatok szerint semmilyen káros mellékhatása nincs, ember és állat egyaránt fogyaszthatja. Kismamák, szoptatós anyák ugyanúgy, mint kétéves kortól a gyermekek.

Hatóanyagai révén az egész szervezet működését pozitívan befolyásolja: a káros anyagokat lebontja a szervezetünkből, ezáltal kiemelkedően jó méregtelenítő- és tisztító hatású, a test regenerálódását serkenti, erősíti az immunrendszert, védelmet nyújt a környezeti ártalmak és a rákkeltő anyagok ellen.

A fiatal búza friss leve természetes vitaminokat, ásványi anyagokat, enzimeket és klorofillt tartalmaz. Tartalmazza az összes ismert ásványi anyagot, amelyre a szervezetünknek szüksége van. Tökéletes fehérjeforrás: az összes esszenciális aminosav a megfelelő arányban lelhető fel benne. Az egyik leggazdagabb A- és C- vitamin forrás. Egyenlő arányban gazdag E-, F-, K-, és B- vitaminokban.

Enzimek sokasága, amelyek az emberi szervezetben lejátszódó percenkénti sokmillió biokémiai reakciót vezénylik és ellenőrzik. A füvek kb. több mint 90 olyan ásványi anyagot tartalmaznak, melyek a kiegyensúlyozott anyagcseréhez szükségesek. Klorofill, amely a növények napenergia-hasznosításának anyagi eredménye. Szerepe a növényen belül az, hogy szén-dioxidot vesz fel, és oxigént ad le, miközben ATP-t termel, amely a biológiai folyamatok kémiai energiaforrása.

A gabonafűben levő anyagok az egészséges vér egyes alkotórészeinek termelődését és működését is segítik. A vérpigment és a klorofill nagyon hasonlít egymásra. Jelentős a B17 (laetrile) tartalma, amely a tudós és kutató körökben elismert, hogy a normál sejtek befolyásolása nélkül rombolja szét a ráksejteket.

Elsősorban megelőzésként ajánlható. Aki rendszeresen iszik búzafűlevet (már napi 1-2 kanálnyi is csodákra képes), vagy szed búzafűkapszulát, ritkábban betegszik meg, hamarabb felépül, és jobb lesz a teljesítménye. Segíti a méregtelenítést, így hatékony kiegészítője minden tisztító, salaktalanító kúrának. Regenerálja a sejteket, így lassítja az öregedést, és véd az idő előtti kimerüléstől. Véd a káros sejtelfajulás ellen (pl. daganat), serkenti a szervezet daganatsejtekkel szembeni küzdelmét. Javítja a szöveti oxigénellátást.

Támogatja az immunaktivitást. Serkenti a vérképzést. Javítja a sejtanyagcserét. Frissít, vitalizál. Gyorsítja a gyógyulási folyamatokat. Lúgosít - az elsavasodott szervezet ph-ját az egészséges érték felé mozgatja. Segít az emésztésben és a belső szervek működésében. Megsemmisíti a kórokozó baktériumokat és segít visszaállítani a hasznos baktériumok egyensúlyát a belekben, amely folyamat lényeges az egészséges immunrendszer érdekében.