rss
  • Ételek, melyek a szépségnek is jót tesznek

  • Ételek, melyek a szépségnek is jót tesznekBármennyit költünk is krémekre és egyéb ápolószerekre, nem árt, ha tudjuk, hogy bőrünk szépsége nagy mértékben függ attól is, hogyan táplálkozunk. Nem véletlen, hogy minden bőrgyógyász ismer egy-két olyan ételt, amelyet minden páciensnek javasol. Avokádó: Érdemes legalább hetente egyet megenni, mivel tele van egészséges zsírokkal, amelyek erősítik a sejteket, és segítenek, hogy bőrünk puha, sima és hidratált maradjon. Ezenkívül sok olyan antioxidáns található benne, amely védelmet nyújt különböző károsító hatások ellen, nem is beszélve a vitaminokról és ásványi anyagokról.

    Lenmag:

    A lenmagban található anyagok segítenek legyűrni az aknét és más típusú bőrgyulladásokat is, emellett akadályozzák a bőr kiszáradását, és segítséget nyújthatnak a pszoriázis, illetve azekcémakezelésében. A lenmagolaj pedig székrekedés ellen is kiváló, ami azért fontos, mert így biztosan lehetünk benne, hogy minden méreganyag távozik a szervezetünkből.


    Tofu:

    Olyan ételek, mint a miso vagy a tempeh szintén jó, ha rendszeresen az asztalunkra kerülnek, mivel a bennük található fitoösztrogének élénkítik a sejtanyagcserét, amitől a bőrfelszín fényesebb és egyenletesebb lesz.


    Csokoládé:

    Mértékkel fogyasztva a jó minőségű, magas kakaótartalmú (70 százalék fölötti) csokoládé nagyon is egészséges a bőrnek. A benne található anyagoktól jobb lesz a bőrünk állaga, kevésbé szárad ki, és a keringést is élénkítik, így a tápanyagok és az oxigén hatékonyabban tudnak eljutni a sejtekhez.


    Grapefruit:

    Magas C-vitamin tartalma miatt segíti a kollagéntermelődést, és mivel alacsony a glikémiás indexe, a vércukorszintet sem emeli meg, ami fontos, mert a magas cukorszint csökkenti a kollagén mennyiségét.


    Forrás: www.hazipatika.com


  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Mi a burn-out jelenség?

    Sokan érzik úgy, hogy érzelmileg, lelkileg, szellemileg teljesen kiürültek? Már képtelenek ugyanazt a munkát ugyanúgy végezni, mint eddig? Levertek, fáradtak, kedvetlenek? A háttérben pszichés megterhelés áll.

    A pszichológiában a múlt század második felétõl figyeltek fel a nagyfokú stressz és emocionális terhelés után bekövetkezõ testi-lelki-mentális „összeomlásra", amely azonban nem azonos a depresszióval, csak elõidézõje lehet.

  • A paracetamoltartalmú gyógyszerek növelhetik az asztma kialakulását?

    Egy új tanulmány szerint a paracetamoltartalmú gyógykészítmények 46 százalékkal is növelhetik az asztma kialakulását gyermekeknél. Az orvosok óvatosságra, körültekintésre intenek a mindennapos hatóanyag használatával kapcsolatban.

    Az új-zélandi központú kutatás során világszerte 200 ezer beteg csecsemõt vizsgálva arra az eredményre jutottak, hogy, akik paracetamolt kaptak, gyakrabban alakult ki allergia, asztma, és kiütés, mint az ilyen készítményt nem kapók között.

  • A hentesárú fogyasztása rákot okozhat

    Patkánykísérletek alapján összefüggést mutatott ki a hentesárú - felvágottak, sonkák - fogyasztása és a bélrák kialakulása között egy francia kutatócsoport, amelynek tanulmányát a francia mezõgazdasági kutatóintézet (INRA) tette közzé.

    Korábbi vizsgálatok alapján is feltételezték, hogy a húsféleségek, különösen a vörös húsok fogyasztása elõsegíti a bélrák kifejlõdését, de ezt eddig nem támasztották alá megfelelõ bizonyítékok.

  • Nyelõcsõrákot okozhat a tûzforró tea

    London - Ha legközelebb forró teával kínálják, várjon néhány percet, mielõtt meginná, mert a forró italok fogyasztása nagy mértékben növeli a nyelõcsõrák kockázatát - javasolják a Teheráni Orvostudomnyi Egyetem kutatói a British Medical Journalban megjelent tanulmányukban.

    Felmérésük szerint a tea 70 foknál magasabb hõmérsékleten való elfogyasztása nyolcszorosára növeli a nyelõcsõrák rizikóját a "langyos", 65 fokosnál nem melegebb ital fogyasztásához képest. A 60-65 fok közötti tea esetében a kockázat kétszeres.

  • Az 'elhízás' génje és az étvágy

    London - Azok a gyerekek, akiknél kimutatták azt a gént, amely egyértelmûen az elhízáshoz kapcsolható, nehezebben kontrollálják étvágyukat, mint azok, akik nem hordozzák a gént.

    Korábbi vizsgálatok kimutatták, hogy az "elhízás génjének", az FTO-nak két változata van, s amennyiben az egyén mindkét mutációt hordozza, testsúlya az átlaghoz képest 3 kilogrammal több, míg ha csupán az egyik variánst, akkor 1,5 kilogrammal.

  • A magas vérnyomás és a sport

    A magas vérnyomás és a sportAki nem sportol rendszeresen, nem feltétlenül érzi magát rosszul vagy betegnek. Ám a tartós mozgáshiány negatívan hat az egészségre, és előbb-utóbb jelentkeznek a következményei. A mozgásszegény életmód a magas vérnyomás egyik kockázati tényezője. A magas vérnyomás kialakulásában számos tényező játszik szerepet, melyek közül több kiküszöbölhető, ilyen például a mozgáshiány és a túlsúly. A magas vérnyomás sajnos sokszor nem jár egyedül, gyakran társul mellé 2-es típusú cukorbetegség, magas vérzsírszint, ezek mindegyikének egyik közös rizikófaktora a mozgáshiány.

  • Tudatos bőrápolás: mentsd a bőröd!

    Tudatos bőrápolás: mentsd a bőröd!Rosszul választ hidratálókrémet, arcápolót a nők többsége, sokan nem is ússzák meg ép bőrrel: akár ronthatunk is bőrünk állapotán. Ezért sem a legjobb ötlet arckrémet ajándékozni, és ha kapunk – például karácsonykor - ne kenjük gondolkodás nélkül magunkra. Legtöbben a reklámok hatására és ismerősök ajánlására vásárolnak arckrémet. Ha szerencséjük van, beválik. Többnyire azonban az ellenkezője történik. Ha nem a megfelelő terméket vagy nem a megfelelő területen alkalmazzuk, csak rontunk a helyzeten– emiatt gyakran végzik a fürdőszobaszekrény mélyén a többi porosodó készítmény mellett.

  • Székely Tamás: a rák elleni küzdelemben a megelõzés a legfontosabb

    Budapest - A rák ellenes küzdelemben a megelõzés a legfontosabb, de egyben a legnehezebb feladat a gyógyítás és a korai felismerés mellett - hangsúlyozta Székely Tamás egészségügyi miniszter a rák ellenes küzdelem világnapján tartott konferencián szerdán Budapesten.

    A Magyar Rákellenes Liga által szervezett Füstmentes gyermekkort! A ma gyermekei, a holnap világa! címû rendezvényen a miniszter a felnõttek személyes példamutatásának fontosságát emelte ki, mondván "ezzel tudunk a legtöbbet elérni".

  • A mérsékelt borfogyasztás csökkenti a depresszió kialakulásának kockázatát

    A mérsékelt borfogyasztás csökkenti a depresszió kialakulásának kockázatátA mérsékelt alkohol - különösen bor - fogyasztás csökkentheti a depresszió kialakulásának kockázatát. Azok az idősebb férfiak és nők, akik a vizsgált időszakban hetente kettő-hét kispohár bort fogyasztottak, 32 százalékkal kisebb valószínűséggel szenvedtek depressziótól, mint alkoholt soha nem fogyasztó társaik. A mostani eredmények ellentmondanak azon korábbi tanulmányoknak, amelyek az alkoholfogyasztást a depresszió fokozottabb kockázatával hozták összefüggésbe.

  • Csali molekulák a rákos daganatok önmegsemmisítésére

    Párizs - A sugárkezelésnek ellenálló rákos sejtek becsapására alkalmas, és azokat önmegsemmisítésre késztetõ molekulákat állítottak elõ francia kutatók - a felfedezés növelheti a daganatos betegségek kezelési hatékonyságát.

    A sugárkezelés és a kemoterápia célja a rákos sejtek elpusztítása. Az egyik legrombolóbb módszer a sejtszaporodás megakadályozására az örökítõ anyag károsítása: például a DNS-ben a besugárzással okozott törésekkel elõidézhetõ a daganatos sejtek apoptózisa, a programozott sejthalál.

  • Minden, amit a magnéziumról tudni kell

    Minden, amit a magnéziumról tudni kellA magnézium nélkülözhetetlen ásványi anyag a szervezet számára, ugyanis több mint 300 enzim működéséhez szükséges, melyek - többek között - sejt energiatermelő folyamatait katalizálják. A magnézium az idegrendszer sejtjeinek működésén túl a csontok és fogak felépítésében is részt vesz a kalcium mellett. A sejtek hártyájának áteresztőképességét is szabályozza, hatására az érfalak rugalmassága nő, a szívizom összehúzódó képessége javul, és csökken a ritmuszavarhoz vezető állapot kialakulásának valószínűsége, vagyis javítja a szív munkájának hatásfokát.

  • A koszorúér-betegség újabb rizikófaktora a kevés alvás?

    Gyakran ismertetik a "rossz" koleszterin emelkedett vérszintjének, a dohányzásnak, a magas vérnyomásnak, a cukorbetegségnek és az elhízásnak a veszélyeit. Most a koszorúér-betegség újabb rizikófaktorát ismerhettük meg: a kevés alvást.

    Ez a kockázati tényezõ eddig is létezett, de a tudományos kutatás az utóbbi években két, olyan vizsgáló eszköz kidolgozásával gazdagodott, amelyek lehetõvé tették ennek a területnek a jobb megismerését.

  • Zöldségek, gyümölcsök, melyek felvehetik a harcot a narancsbőr ellen

    Zöldségek, gyümölcsök, melyek felvehetik a harcot a narancsbőr ellenA narancsbőr a legtöbbször genetika kérdése, de megfelelő mennyiségű testmozgással és helyes táplálkozással csökkenthetjük megjelenésüket. Az ananász fogyasztása mindenképpen ajánlott, ha egészségesen szeretnél élni, mivel nagyon magas a kálium és C-vitamin tartalma. Másfelől a gyümölcsben levő anyagok segítik növelni a vérkeringést, aminek hatására a szervezetben felhalmozódott káros anyagok könnyebben kiürülnek. A víz szintén segíti a méreganyagok távozását a szervezetből.

  • Csak látszatbetegség a narancsbõr?

    A korunk nõit halálra rémítõ, de legalábbis idegesítõ cellulit német szakorvosok szerint csupán a nõi szervezet kötõszövetének szerkezeti változása: látszatbetegség, amely viszont milliárdos hasznot hajt a gyógyszer- és kozmetikai iparnak.

    A cellulitet 1973-ban írta le elõször Nicole Ronsard, egy New York-i szépségszalon tulajdonosa. A problémát "zsír, víz és mérgezõ bomlástermékek kombinációjaként" határozta meg, amellyel a szervezet nem tud mit kezdeni.