2024.04.20. - Tivadar

Orbáncfű - gyógynövény

Orbáncfű - gyógynövény
Orbáncfű - gyógynövényAz orbácfű egyre ismertebb, igen kiváló gyógynövény idegességre és depresszióra. Németországban, ahol az emberek 82 %-a választja a gyógynövényeket a gyógyszerekkel szemben, az orbáncfű teát antidepresszánsként, általános hangulatjavítóként, stresszoldóként, nyugtatóként írja fel az orvos. Szezonális depresszióra, lelki betegségekre, még dadogásra is ajánlják. Segíthet a nikotin, alkoholfüggőség leküzdésében.Mivel igen erős immunerősítő hatása van, AIDS-es betegek terápiájának is része.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Vírusölő tulajdonsága miatt HIV vírusnál, herpeszvírusnál, hepatitisz Bés C vírusnál bizonyul hatásosnak. Használható még epehajtóként, görcsöldóként, vízhajtóként és nyálkaoldásra. Emésztésjavító, savcsökkentő hatása is van.

Gyógyteát forrázással készítünk belőle.Álmatlanságra lefekvés előtt igyanak belőle egy csészével. Depressszióra, idegi panaszokran napi egy csészével ajánlok belőle az esti órákban. 6 hétig szabad folyamatosan inni, utána 6 hét szünetet kell tartani. Emésztésjavításra, epeműködésre étkezés után 15 perccel egy csészével,alkalomszerűen. Savcsökkentésre napi egy-két csészével étkezés után 30 perccel. Vírusfertőzésre napi 3 csészével étkezés előtt.

Külsőleg fertőtlenítő és sebgyógyító tulajdonságánál miatt évszázadok óta használjuk az orbáncolajat a bőr nyugtatására.