2024.04.19. - Emma

A szem könnyezésnek több oka is lehet

A szem könnyezésnek több oka is lehet
A szem könnyezésnek több oka is lehetA könnyezés problémakörét több oldalról és nagyon alaposan kell megközelíteni a megoldási próbálkozás kiválasztása előtt. Első lépésben tisztázni kell, hogy valóban megfelelő összetételű, mennyiségű a könny, nincs allergiás vagy egyéb kötőhártyagyulladása. Ezt követően ellenőrizni kell a könnyelvezető rendszert. Ha a könnypont elzáródott, vagy szűkebb a szükségesnél, akkor szondás tágítással vagy teljes könnypont plasztikával lehet a problémán segíteni. Ha a könnypont jó tágasságú, de a helyzete nem megfelelő.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Leggyakoribb eset, ha az alsó szemhéj kis mértékben kifordul és így nem merül a könnytócsába a könnypont, emiatt pedig nem tud megfelelően elfolyni a könny.

Megoldás ilyen esetekben a szemhéj belső felszínén végzett plasztikai beavatkozás, mely segít a szemhéjnak visszakerülni a megfelelő pozícióba. Ezen túl esetleg szóba jöhet a könnyutak feltérképezése a megfelelő kontrasztanyagos feltöltés segítségével. Az eredménytől függően lehet a szükséges szakaszon, különböző bonyolultságú műtéti beavatkozást elvégezni.