2024.04.25. - Márk

Csalán - gyógynövény

Csalán - gyógynövény
Csalán - gyógynövényMéregtelenítő, valamint húgyúti bántalmak, köszvény reuma és ödéma elleni keverékekben mindig helyt kap. Remek vitamin- és ásványianyag-pótló, ezért immunerősítésre, vérképzés elősegítésére, betegség utáni lábadózás gyorsítására is jól alkalmazható. Serkenti a tejválasztást. Cukorbetegek számára is kedvező. A gyöktörzs kivonatával fejproblémákra, és prosztatabetegségeket kezelnek. A csalánkezelés hatására az ízületi gyulladásos betegeknél kevesebb fájdalomcsillapítóra volt szükség és így kevesebb gyógyszer okozta mellékhatás jelentkezett.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Újabb kutatási eredmény szerint a csalánkivonat az afrikai szilvafa kivonatával összekeverve gátolja azokat a hormonális változásokat, amelyek nagy valószínűséggel a prosztata megnagyobbodás kialakulásában szerepet játszanak.

A csalán a szénanátha tüneteinek is egyik jól bevált ellenszere. A pollenre és más allergénekre reagálva az allergiás szervezet egy gyulladást okozó vegyületet, hisztamint termel, amelynek hatására orrdugulás és könnyezés lép fel. A csalánban viszont egy olyan flavonoid van, a quercetin, amely képes meggátolni a hisztamin termelődését.

Általánosan javallt:

- vértisztításra,
- vizelethajtásra,
- keringésjavításra,
- allergiára,
- méregtelenítésre