rss
  • Indítsuk a napot citromos vízzel!

  • Indítsuk a napot citromos vízzel!Hajlamosak vagyunk napjainkat kávéval vagy teával indítani, pedig egy adag meleg citromos víz csodákat tesz szervezetünkkel. Nem is kell feltétlenül melegnek lennie, de a víz legyen tiszta, amit egy forralással tudunk a legegyszerűbben elérni. Íme néhány ok, hogy rászokj erre a reggeli itókára. A citrom tele van C-vitaminnal, ami köztudottan immunerősítő és gyulladáscsökkentő. Szaponinok is találhatóak benne, amik távol tartják az influenzát és a megfázást. És nem utolsósorban az aszkorbinsav segíti a vasfelszívódást is, aminek jelentős szerepe van az immunrendszer működésében.

    - Bár az íze miatt azt hinnéd, hogy savasít, a citrom valójában lúgosítja a szervezetet.

    - Segíti az emésztést. A citromban található flavonoidok érik el ezt a hatást. Megtisztítják és stimulálják a májat, valamint a citromlé támogatja a gyomorban található hidroklórsav munkáját, ezzel is segítve az emésztést.

    - A C-vitamin és a citromban található többi antioxidáns gátolja a szabad gyökök pusztítását. A szabad gyökök okozzák az öregedés legtöbb jegyét, így a ráncosodást is, az antioxidánsok viszont ellenük dolgoznak késleltetve a bőr öregedését.

    - A C-vitamin gyorsítja a sebek gyógyulását és segít karbantartani a kötőszöveteket, csontokat és a porcokat.

    - A reggel elfogyasztott meleg citromos víz serkenti az emésztést, és eltünteti az éjszaka folyamán a véredben lerakódott mérgező anyagokat.

    - A citromlé energiával látja el a szervezetet, ahogy belép az emésztőrendszeredbe. Csökkenti az idegességet és a depressziót. A citromnak már az illata is megnyugtatja az idegrendszert.



  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Vércukorszint csökkentés - de hogyan?!

    Vércukorszint csökkentés - de hogyan?!A magas vércukorszint a cukorbetegség jele. Aki ebben szenved, gyógyszert kell szednie és/vagy inzulint kell magának beadnia. A cukorbetegség egy alattomos kór, hiszen már akkor végzetesen pusztít,amikor jelei szinte nincsenek is... A vércukorszint csökkentése azonban természetes úton is lehetséges – tippeket adunk arra, hogyan próbálhatjuk ezt megtenni. A házi módszerek természetesen nem helyettesítik a gyógyszerek használatát! Aki nem szenved cukorbetegségben, az is megszívlelheti a tanácsokat, éppen a betegség megelőzése érdekében.

  • A gyors diéták veszélyei

    A gyors diéták veszélyeiBármely villámdiétáról is legyen szó bizonyos élelmiszertípusokat előtérbe helyeznek, míg más tápanyagcsoportokat teljesen kizárnak az étkezésből. Ám ezek az élelmiszerek alapvető tápanyagokat, vitaminokat, nyomelemeket tartalmaznak, melyek elengedhetetlenek a szervezet hatékony működéséhez. Ha a szervezet nem jut hozzá ezekhez az alapvető tápanyagokhoz, elkezdődik a lassú leépülés, aminek következményei sok esetben csak évek múlva jelentkeznek. Nézzük meg közelebbről, hogy mi is történik egy-egy villámdiéta során és után a szervezetünkkel!

  • Agysejtek útján hizlal a torta

    Amikor telített zsírokban gazdag ételeket eszünk, azok az agysejtekbe jutva gátolják azt a fékezõ rendszert, amelyik leállítaná elszabadult étvágyunkat, ezért éppen akkor nem hagyjuk abba az evést, amikor kellene. Az emberi tapasztalatot alátámasztó állatkísérlet eredményeit az amerikai Deborah Clegg és munkatársai ismertették a Journal of Clinical Investigation folyóiratban, megvilágítva, hogy milyen bonyolult idegrendszeri folyamatok indulnak meg a szervezetben, amikor már tele van a gyomrunk, de még továbbra is folytatjuk az étkezést.

  • A szívgyógyszer csökkenti a csonttörést

    Memphis - A szívelégtelenség kezelésére használatos egyik készítményt, a spironolaktont szedõ betegek között lényegesen ritkább a csonttörés, mint a gyógyszerrel nem kezelt szívbetegek csoportjában. A vizsgálat eredményeit a szívgyógyászat vezetõ folyóirata, az Amerikai Szívgyógyászok Kollégiumának lapja közölte. Elõfordul, hogy valamilyen betegség gyógyítására sikeresen alkalmazott készítmény szedését azért kell abbahagyni, mert mellékhatás lép fel. Most olyan mellékhatásról számolt be a szaksajtó, mely nem hátrányos, hanem igen kedvezõ eredménnyel jár.

  • Növényvédõszerek és gének együtt növelik a Parkinson-kór kockázatát

    Nagyobb a kockázata a Parkinson-kór felbukkanásának azoknál, akik bizonyos növényvédõszereknek voltak kitéve életük során, és meghatározott génvariánsokkal rendelkeznek. Mint az Archives of Neurology címû szakfolyóiratban megjelent közleményben írták, a DDT-hez hasonló peszticideknek kitett férfiak körében három és félszer nagyobb a Parkinson-kór elõfordulásának kockázata, ha bizonyos génváltozatokat hordoznak.

    A kutatók szerint az adott genetikai variánsokkal élõk agya nem képes olyan hatékonysággal eltávolítani a méreganyagot, mint a normál génváltozatot hordozók agya.

  • Pizzafûsszerrel a gyulladás ellen

    Berlin - Az oregánó nem csak pizzafûszerként állja meg a helyét - egy olyan anyagot is tartalmaz, amelynek többek közt gyulladásgátló hatása van - fedezték fel a bonni egyetem és a zürichi mûszaki fõiskola kutatói.

    Az oregánóban található béta-kariofillén (E-BCP) hatóanyagot gyulladtmancsú egerekbe fecskendezték be, mire tízbõl hét esetben a tünetek enyhültek - írta a Die Welt címû német napilap.

  • Miért is ásítunk?

    Agyunk idegsejtjeinek oxigénellátását a fáradtság mérhetõen csökkenti. Ezt jelzi is a szervezet egy olyan válasszal, amely elõsegíti, hogy agyunkban az oxigén és a széndioxid aránya megfelelõbb legyen. Ez a válasz az ásítás, amire azonban pszichés hatások is kényszeríthetnek bennünket.

    Ha valaki elálmosodott, annak érthetõ és jól látható jele, hogy az illetõ ásítozik. Ezt tesszük akkor is, ha unatkozunk, sõt, megesik velünk akkor is, ha ugyan frissnek érezzük magunkat, de a környezetünkben valaki ásítani kezd.

  • A gyümölcsfogyasztás csökkenti az Alzheimer kór esélyét

    A Cornell Egyetem kutatói nemrég megállapították, hogy például az alma, banán, vagy narancs rendszeres fogyasztása jelentõsen csökkenti az Alzheimer kór kialakulásának esélyét. A nyugati típusú étrendben sajnos igen kevés gyümölcs tartozik azok közé, melyeket az emberek rendszeresen fogyasztanak. Pedig ezek a gyümölcsök nem csak vitaminokban, ásványi anyagokban és növényi rostokban gazdagok, hanem egy nemrég azonosított hatóanyag révén még a központi idegrendszer fokozatos sorvadásával járó kórképek, például az Alzheimer kór ellen is védelmet tudnak nyújtani.

  • Diéta és testmozgás nélkül lehet megszabadulni a fölös kilóktól

    Sokak álma válik valóra egy amerikai találmánynak köszönhetõen, amelynek segítségével diéta és testmozgás nélkül lehet megszabadulni a fölös kilóktól.

    A VBLOC-nak nevezett készülék, amely jelenleg az amerikai Élelmiszer- és Gyógyszer-engedélyezési Hivatal (FDA) által folytatott tesztelés utolsó szakaszán esik át, alapvetõen egy jelfogó - olvasható a Discovery Channel honlapján.

  • Hatásosabb volna a sócsökkentés tárgyalással, mint adóval

    Világszerte rengeteg ember életét mentené meg az élelmiszerek sótartalmának csökkentése. Számítások szerint ezt könnyebb elérni az élelmiszeripari ágazattal való tárgyalással, mint a sós termékek megadóztatásával. A számítógépes modellkísérletrõl az Annals of Internal Medicine számolt be. A sok konyhasó fogyasztása egészségtelen, mert a túlzott nátriumbevitel emeli a vérnyomást, vizet tart vissza a szervezetben, csökkenti a verõerek rugalmasságát, ezért a szélütés, a koszorúér-betegség és a szívelégtelenség fontos kockázati tényezõje.

  • A daganatos betegek fele ma már meggyógyul

    Budapest - A nem túl rózsás képet mutató statisztikák ellenére a rák nem a halálos betegség szinonímája, a páciensek fele ma már meggyógyul - hangsúlyozta Kásler Miklós, az Országos Onkológiai Intézet fõigazgatója a Kor Kontroll Társaság és az intézet által a VIII. kerületi Kesztyûgyár Közösségi Házban csütörtökön rendezett, szûrõvizsgálatokkal és szakmai elõadássorozattal egybekötött nyílt napon. A "Nyerj életet!" mottójú rendezvénynek Dénes Margit, a Józsefvárosi Önkormányzat alpolgármestere volt házigazdája és fõvédnöke, B. Király Györgyi, a Kor Kontroll Társaság elnöke pedig a fõszervezõje.

  • Természetes anyagokkal is megelőzhető illetve kezelhető a magas vérnyomás

    Természetes anyagokkal is megelőzhető illetve kezelhető a magas vérnyomásItt van néhány életmódtanács és táplálékkiegészítő, melyek bizonyítottan segítenek a magas vérnyomás megelőzésében és kezelésében. A zöldségekben, gyümölcsökben, alacsony zsírtartalmú tejtermékekben, tengeri halban bővelkedő étrend javasolt a vérnyomás csökkentése érdekében. A magnézium, a kálium és a kalcium fogyasztása is segít a vérnyomás csökkentésében. Túlsúlyosak esetében, a testsúly csökkentése szintén hasznos. Minden 10 kg mínusz 5-20 Hgmm-rel csökkenti a vérnyomást.

  • Az amfetaminszármazékok károsíthatják az aortát

    Azoknál a fiataloknál, akik stimuláló szerként metamfetamint vagy egyéb amfetaminszármazékokat szednek, a késõbbiekben fokozottabb az aorta belsõ rétege többnyire halálos kimenetelû hosszanti megrepedésének kockázata. Az amfetamin az alkaloidok közé tartozó, mesterségesen elõállított szerves vegyület, amely növeli a szívizom összehúzódásának erejét, és emeli a vérnyomást. Korábban használták étvágycsökkentõként, a narkolepszia, a gyermekkori hiperaktivitás és a depresszió tüneteinek kezelésére, valamint alacsony vérnyomásnál, újabban viszont inkább mint stimuláló hatású kábítószer ismert.

  • Rendszeres testmozgással a szellemi hanyatlás ellen

    A rendszeresen végzett aerob jellegû tesmozgás megállíthatja a szellemi leépülést, sõt a már bekövetkezett agyi funkció csökkenést vissza is fordíthatja.

    A szellemi leépülés a korral járó normális jelenség, mely során az agy szürke- és fehérállománya sorvadásnak indul, ennek következtében idõskkorban nehezebben mennek bizonyos feladatok, csökken a munkamemória, és párhuzamosan több dolog végzése nehézkessé válik – derült ki a brit Jorunal of Sports Medicine címû lapból.