2024.04.20. - Tivadar

Könnyebb bejutni egy Botox kezelésre, mint ellenõriztetni egy gyanús anyajegyet

Könnyebb bejutni egy Botox kezelésre, mint ellenõriztetni egy gyanús anyajegyet
Úgy tûnik, könnyebb bejutni a bõrgyógyászati sebészetre egy Botox kezelésre, mint ellenõriztetni egy gyanús anyajegyet.

Amerikai kutatók azt figyelték meg, hogy azok a páciensek, akik Botox injekciót szerettek volna kapni, gyorsabban bejutottak bõrgyógyászhoz, mint azok a betegek, akiknek sürgõsen meg kellett volna beszélni egy anyajegy eltávolítását. Igen nagy különbségek vannak a kozmetikai illetve a valóban beteg bõrgyógyászati páciensek várakozási ideje között.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Dr. Jack S. Resneck Jr., a tanulmány elsõszerzõje, a Kaliforniai Egyetem Orvostudományi Karának munkatársa szerint egyértelmû, hogy van különbség a kozmetikai illetve a valóban beteg bõrgyógyászati páciensek várakozási ideje között. Dr. Resneck szerint meg kell vizsgálni, miért várnak kevesebbet a jelentkezõk egy kozmetikai beavatkozásra. A kutatók szerint például Bostonban az átlagos várakozás egy Botox kezelésre 13 nap, míg egy anyajegy orvosi vizsgálata 68 nap.

Mivel az anyajegyek megváltozása a bõrrák jele lehet, ez a két hónapos várakozás a diagnózisra drámaian megváltoztathatja a szükséges kezelés típusát és az egyszerû eltávolítás helyett ennyi idõ után sokkal komplexebb beavatkozásra lehet szükség. A tanulmány során ellenõrzött bõrgyógyászok fele azt mondta, Botox kezelésre közepes, körülbelül 8 napos várakozási idõvel tud idõpontot ajánlani, míg egy korábbi tanulmány azt írta le, hogy a közepes várakozási idõ egy anyajegy-ellenõrzésre 26 nap is lehet.

A kutatók megfigyelték, hogy a bõrgyógyászok Miami-ban, Orange Country-ban és Kaliforniában sokkal nagyobb eséllyel ajánlottak rövidebb várakozási idõt Botox kezelésre, mint más városokban.

Dr. David M. Pariser, az Amerikai Dermatológiai Akadémia elnöke szerint a tanulmány egyértelmûen igazolja: a kozmetikai páciensek sokkal könnyebben jutnak kezeléshez, mint az igazi betegek.