2024.04.26. - Ervin

Harminc másodperc alatt leküzdhetõ a viharok okozta nyomáskülönbség

Budapest - A hagyományos kínai orvoslásnak nemcsak a kánikula kivédésére van praktikája, hanem a viharok elõtti fájdalmak és más tünetek enyhítésére is - tudta meg munkatársunk dr. Chen Zen kínai természetgyógyásztól.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Az idei nyár viharokkal, zivatarokkal tarkított, és a gyakori nyomáskülönbség fõleg az idõs embereknek és a krónikus betegeknek okoz sok kellemetlenséget. A kínai orvosok ilyen esetekben a "30 másodperces mozgást" javasolják, tehát lassan, fél perc alatt keljünk fel reggel az ágyból és este ugyanilyen tempóban térjünk nyugovóra.

A viharok idején nehezebben dolgozik a szív és a keringési rendszer, segíteni kell tehát az oxigénellátást. Ilyenkor különösen hasznos a pihenés, a csend és kerülni tanácsos a nehéz fizikai igénybevételt.

Idõseknek javasolt az ebéd utáni rövid - félórás - könnyed pihenés és alvás. Figyelni kell arra, hogy az alvás ne legyen túl hosszú.

Általános jó tanács, hogy harmóniában kell lenni a természettel. A külsõ meleget párosítani ajánlatos a belsõ meleggel, és meleg folyadékot, langyos teát érdemes ilyenkor fogyasztani - mondta a Debreceni Egyetem professzora.