Az Amerikai Nemzeti Rákkutató Intézet felmérése 293 907 férfire és 198 903 nõre terjedt ki.
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
A nõk esetében a több kalciumot (napi 1881 milligrammot) fogyasztók egyötödénél 23 százalékkal volt kisebb a rák kockázata, mint a kisebb mennyiséget (napi 494 milligrammot) fogyasztóknál. A kockázat csökkenése különösen megfigyelhetõ volt a vastagbélrák esetében.
A férfiaknál a nagyobb mennyiségû kalciumot (napi 1530 milligrammot) fogyasztók 20 százalékánál 16 százalékkal csökkent a vastagbélrák kockázata a kevesebb (napi 526 milligrammot) kalciumot bevivõk egyötödéhez viszonyítva megjelent tanulmány szerint.
A kalcium és a tejtermékek rendszeres fogyasztása nem mutatott semmilyen kapcsolatot a prosztata-, a mellrák vagy az emésztõszervekét leszámítva az összes más daganatos megbetegedéssel - hangsúlyozzák a tanulmány szerzõi.
A kalciumról bebizonyosodott, hogy csökkenti a kóros sejtburjánzást és elõidézi a gyomor és bélrendszer, valamint a mellkas sejtjeinek regenerálódását. A kalcium ezenkívül semlegesíti az epét és a zsírsavakat, potenciálisan csökkentve így a vastagbél nyálkahártyájának sérülését.