A B-vitamin hiánya vérszegénységben nyilvánul meg, amely fáradtsággal, keringési problémákkal és koncentrációzavarral jár. Sok élelmiszer tartalmaz B-vitamint, például a banán, az avokadó, a káposzta, a szárnyasok és a tejtermékek, de a búzasörben különösen magas koncentrációban van jelen.
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
Egy olasz kutatócsoport közlése szerint a sör néhány növényi összetevõje megnöveli a vér antioxidánskapacitását, azaz egy sör elfogyasztása után a szervezet jobban ki tudja védeni a káros gyököket, így a sejtek lassabban öregednek. A rossz hír az, hogy a hatás csak alkohollal együtt érvényesül: a római Nemzeti Táplálkozástudományi Intézet kutatója, Andrea Ghiselli és kollégái a kontrollcsoporttal alkoholmentes sört itattak és a pozitív hatás ott elmaradt.