2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Természetes gyógymódok a depresszió ellen

Természetes gyógymódok a depresszió ellen
Természetes gyógymódok a depresszió ellenA depressziónak számos különböző oka ismeretes. Ezeket három csoportra oszthatjuk. A természetes gyógymódok jelentik a legjobb megoldást mindhárom kategóriában, az alkohol, drogok, vagy épp a gyógyszerek helyett. Ha veszteség ér bennünket, depressziósak leszünk. A veszteség bármilyen lehet; gyász, válás, anyagi veszteség, a jó hírnév elvesztése stb.: ezek mind-mind depressziót okozhatnak. Ez az első kategória. A depresszió második kategóriája a levertségérzés. Tudnunk kell különbséget tenni az elfogadás, a tűrés és az irányítás között.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Ha elfogadunk egy kellemetlen helyzetet, nem leszünk depressziósak. Viszont ha tolerálunk egy elfogadhatatlan szituációt, illetve uralkodunk az érzelmeinken, akkor depresszióssá válhatunk. Ez a második kategória. A depresszió eddig tárgyalt csoportjai pszichés eredetűek, azonban ritkán fordulunk panaszunkkal szakemberhez.

Ha nem érte Önt veszteség, illetve nem nyomja el az érzéseit, akkor nem lenne szabad depressziósnak éreznie magát. Ha mégis, akkor az egyedüli magyarázat a szervezet kémiai egyensúlyának felbomlása. Ez befolyásolja az agysejtek közötti ingerület átvitelt, és végső soron depressziót okozhat.

A GABA (gamma amino vajsav) agyunk egyik legfontosabb ingerületátvivő anyaga. Ennek működését többek között az úgynevezett szerotonin receptorok befolyásolják. Ha a szerotonin nem szabályozza az ingerület átvivő anyagok pl. a GABA működését, akkor agyunkban káosz alakul ki, melynek egyik formája a depresszió.
A rubídium nevű nyomelem egyrészt fokozza a GABA vérlemezkékhez való kötődését, másrészt serkenti a szerotonin agyi szintézisét, illetve javítja az agy szerotonin megkötő képességét. A szerotonin hiánya, illetve az idegsejtekhez való kötődésének zavara depressziót okoz.

Bár a rubídium nem ismert széles körben, ha tisztában vagyunk a jelentőségével, akkor ki tudjuk aknázni előnyeit.

Gyors és jelentős javulást érhetünk el azzal, hogy pótoljuk a szervezetünkből hiányzó nyomelemeket. Ennek legtermészetesebb módja a tengervízből természetes módszerekkel kivont ionizált nyomelem-készítmények alkalmazása.