2024.03.28. - Gedeon, Johanna

A munkahelyek felelõssége a szív egészségében

A munkavállalók harmada gondolja úgy, hogy munkahelye hátráltatja abban, hogy egészséges életet éljen, ezért a szív világnapján a Kardiológiai Világszövetség (World Heart Federation - WHF) a munkaadók felelõsségét hangsúlyozta az egészséges szív megõrzésében.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

"Mivel ébren töltött óráink több mint felét munkával töltjük, a munkahely ideális arra, hogy a kardiovaszkuláris betegségek kockázatát csökkentõ változtatásokra sarkallják az embereket" - fogalmazott a szív világnapjához kapcsolódóan Kathryn Taubert, a WHF vezetõ szakértõje.

A szervezet megbízásából készült független felmérés célja, hogy felhívják a figyelmet a szívbetegségek és a stroke veszélyeire.

A WHF rámutatott, szektoronként eltérõ veszély fenyegeti a munkavállalókat, ezt a vizsgálat is alátámasztotta. A mezõgazdaságban dolgozók például gyakran dolgoznak heti ötven óránál többet, ez a kör mondta leginkább, hogy a munkaadók vagy az állam nem tesz eleget egészségük megõrzéséért.

Ezzel szemben az üzleti szférában tevékenykedõk sokkal inkább számíthatnak a munkaadók jóindulatára ezen a téren, jellemzõen wellnessprogramok és más kezdeményezések révén.