2024.04.16. - Csongor

A placebók sikeresen fokozzák a nõi vágyat

Amerikai kutatóknak sikerült bebizonyítaniuk egy hatóanyag nélküli készítményrõl, hogy jelentõsen fokozza a nõk libidóját.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Az austini Texasi Egyetem pszichológusai szexuális zavarban szenvedõ nõknél vizsgálták placebók hatékonyságát. Andrea Bradford és kollégái kétszáz nõ eredményeit értékelték ki, akik mind libidóproblémákkal fordultak szakemberhez. Százötvenen valódi készítményt kaptak, míg ötvenen hatóanyag nélkülit.

Azok közül, akik placebót kaptak, minden harmadik jelentõs javulásról számolt be a következõ három hónap alatt. A nõk fokozott izgalmat tapasztaltak, és növekedett a beteljesülõ nemi aktusok száma is.

A kutatás összes résztvevõje szakemberrel beszélgethetett nehézségeirõl, a vizsgálat közben pedig gondosan figyelemmel kellett kísérniük érzelmeik és szexuális viselkedésük alakulását.

Valószínûleg már a kutatásban való részvétel is alapot szolgáltatott õszinte és lényeges beszélgetések lefolytatására - vélekedett Bradford. - Lehetséges, hogy az önmagukban haszontalan tabletták hatása azon alapult, hogy valaki egyáltalán idõt szakított a betegre, és meghallgatta panaszait.