2024.04.24. - György

Életmentõ alsónemû

Életmentõ alsónadrággal rukkoltak ki amerikai tudósok: a ruhadarab folyamatosan méri viselõje vérnyomását, pulzusát és más életfunkcióit, valamint ha kell, még gyógyszert is bead neki.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Okossága annak a bioszenzornak köszönhetõ, amelyet beépítettek az alsónemû gumipántjába. A szenzor érintkezik a bõrrel, ennek révén gyûjt adatokat viselõje szervezetérõl. A találmány a kaliforniai San Diegó-i Egyetem tudóscsapatának köszönhetõ, vezetõjük Joseph Wang nanotechnológiai professzor.

A ruhadarabot mindenek elõtt a hadseregben rendszeresítenék. Az alsónemû ugyanis képes sebesülés esetén diagnosztizálni a sérülést, sõt fájdalomcsillapítót adagolni a sebesült szervezetébe, és esetenként magát a sérülést is kezelni.

A katonaságon túl a a találmány lehetõvé teszi idõs emberek távmegfigyelését, riaszthat agyi katasztrófa esetén vagy abnormális vércukorszint-változáskor.

Wang professzor mindazonáltal megjegyezte, hogy még eltelik némi idõ, míg "felruházzák" az újdonsággal a katonákat, mivel tökéletesíteni kell az intelligens gumipántot, hogy elég kicsi és strapabíró legyen bárki napi ténykedésének elviseléséhez.