Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
Kaduka Jukio és csapata 87 túlsúlyos egyént kért arra, folytassa szokásos életvitelét, csak naponta kétszer igyon száz gramm fermentált (azaz savanyított) tejet. A kísérleti személyek felénél a tej nagyobb mennyiségû probiotikus Lactobacillus gasseri baktériumot tartalmazott.
Tizenkét hét elteltével a kontrollcsoportnál semmi változást nem észleltek, a baktériumfogyasztók azonban átlagosan egy kilóval könnyebbek lettek - írják a kutatók a European Journal of Clinical Nutrition címû szaklapban. Ahhoz képest, hogy semmit nem tettek ezért, ez jelentõs eredmény - vonta le a japán kísérletbõl a következtetést Matthew Digby, a Melbourne-i Egyetem kutatója a New Scientist címû tudományos hírportál szerint.
Említést érdemel, hogy a joghurtkészítõ kutatók a "Snow Brand Milk Products" nevû tejtermék-elõállító vállalat megbízásából végezték el kísérletüket. Aki esetleg szkeptikus a módszer miatt, maradhat a jól bevált mozgásnál - az biztosan eredményre vezet.