2024.04.19. - Emma

Nem segíti a teherbe esést a kínai orvoslás

Brit termékenységi szakemberek szerdán felhívták az akupunktúrához és kínai orvosláshoz forduló párok figyelmét arra, hogy ezektõl a gyógymódoktól nem növekszik a gyermekáldás esélye.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A Brit Termékenységi Társaság (BFS) 2670 ember bevonásával készült tizennégy tanulmány adatait összegezte, majd az elemzés alapján adta ki irányelveit.

Adam Balen, a bizottság elnöke hangsúlyozta: "jelenleg nincs bizonyíték arra, hogy az akupunktúra vagy a kínai, gyógynövényekkel való orvoslás az asszisztált termékenységi kezelésekhez kapcsolódóan bármilyen elõnyös hatással lenne az élve születések arányára, a teherbe esési arányra vagy a vetélések számára". Hozzátette, hogy a pácienseknek tisztában kell lenniük ezzel a ténnyel, mielõtt a kezelésbe kezdenek.

A Brit Akupunktúra Tanács meglepetésének adott hangot a megállapításokkal kapcsolatban, melyek a Human Fertility címû szakfolyóiratban jelentek meg. Az akupunktúrás szakemberek szerint jelentõs kutatási eredmények vannak arra vonatkozóan, hogy az akupunktúra segíthet a megtermékenyüléssel próbálkozó pároknak.

A BFS adatai szerint a nyugati világban minden hetedik párnál problémás a fogantatás.