2024.03.29. - Auguszta

275 grammal született baba maradt életben Németországban

Mindössze 275 grammal született baba maradt életben Németországban - számolt be csütörtökön a Göttingeni Egyetemi Klinika.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A kisbaba még tavaly júniusban látta meg a napvilágot, decemberben engedték haza, és ma már több kilót nyom. A rendelkezésre álló információk szerint õ a valaha volt legkisebb súllyal született kisfiú - közölte a klinika.

Az orvosok rendszerint abból indulnak ki, hogy 350 gramm születési súllyal világra jött újszülöttek nem életképesek. A kisfiúnál kisebb súllyal világszerte eddig csak három kislány született.

A göttingeni baba júniusban a terhesség 25. hetében, mindössze 27 centiméteres hosszal jött idõ elõtt a világra. Hat hónapig intenzív osztályon ápolták, decemberben 3700 grammos súllyal engedték haza. "A korábbiakhoz hasonlóan jól van" - tájékoztatott az intézmény szóvivõje.

A fiúk között az eddigi legkisebb túlélõ Japánból származott, és 297 grammal született. A legkönnyebb lány - egy amerikai baba - 244 grammos volt születésekor.

Az ilyen újszülöttek fejletlenségük, alacsony súlyuk és a fertõzések által erõsen veszélyeztetettek. A göttingeni kisfiúnál azonban szerencsére nem lépett fel életveszélyes fertõzés vagy agyvérzés. A gyermek további egészséges fejlõdéséhez viszont továbbra is intenzív megfigyelésre van szükség - emelte ki a kórház képviselõje.