2024.04.20. - Tivadar

Bizonyos rágcsálnivalókkal csökkenthetõ a májrák kockázata

Bizonyos rágcsálnivalókkal csökkenthetõ a májrák kockázata
Mogyoró, mandula és aszalt sárgabarack: érdemes sokat fogyasztanunk ezekbõl az ételekbõl.

A legújabb kutatások szerint a felsorolt finomságok E-vitamin-tartalma csökkenti a májrák kialakulásának a kockázatát. A májrák a daganatos megbetegedések közük a világon a harmadik leggyakoribb halálok. A világ összes májrákban elhunyt betegének ráadásul 54 százalékát a kínai betegek teszik ki. A Shanghai Rákkutató Központ munkatársai ezért 132 837 kínai adatait, és étkezési szokásait vizsgálták meg, beleértve 267 rákbeteget is.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06


Az eredményekbõl kiderült, hogy azok, akik E-vitaminban gazdag ételeket fogyasztanak, csökkenthetik a májrák kockázatát. Eddig is tudtuk, hogy az E-vitaminban gazdag ételek, mint például a mandula, a mogyoró, a fenyõmag vagy éppen az aszalt sárgabarack segítenek csökkenteni a szívbetegségek és az idõskori szemkárosodás esélyét, most azonban kiderült, hogy a májrák ellen is hatékonyak lehetnek.

"Mi egyértelmû inverz, dózis-válasz hatást találtunk a májrák kialakulásának kockázata és az E-vitamin között" - fûzte hozzá dr. Wei Zhang, a kutatás vezetõje.