2020.12.02. - Melinda, Vivien

Gyengébb immunrendszert és rákosodási folyamatokat válthat ki a mikrohullámsütõ?

Gyengébb immunrendszert és rákosodási folyamatokat válthat ki a mikrohullámsütõ?
A fehérjék és a sejtek azért melegednek fel rövid idõ alatt, mert a mikrohullámok rezegtetni kezdik a táplálékban lévõ sejteket és a molekulákat.

Ez a rezgés hõt termel, ezáltal melegszik fel a mikrohullámú sütõben az étel. Az mellékes, hogy a fehérjék és az enzimek denaturálódnak, mert ez történik normál fõzéskor is.

Ám minden elektromos sütõ- és fõzõedényben készült étel esetében megváltozik a vízmolekulák szerkezete és struktúrája: élettani, biológiai szempontból káros hatásúvá válik.
A mikrohullámú sütõben a villámgyors rezgések következtében az ételek molekulái rövid idõn belül degenerálódnak. A degenerált ételtõl, degenerált molekuláktól nem lesz egészséges sejtépítés az ilyen ételeket fogyasztó ember szervezetében. Sõt, elõbb-utóbb egyre jobban elhatalmasodó degeneráció indul meg a szervezetében, éppen ott, ahol a leggyengébb az immunrendszer állapota. Ez már a rák elõkapuja, mert, ha rendszeresen mikrohullámú sütõben fõzött, melegített ételeket fogyaszt valaki, akkor elõbb-utóbb daganatos beteggé eszi magát.

A természetben nincs ilyen intenzív mikrohullámú sugárzás, tehát az emberi szervezet szempontjából ez a hatás új. Tudjuk, hogy az élõvilágban az ember az, aki legrosszabbul alkalmazkodik az õt érõ külsõ-belsõ hatásokhoz. Ahhoz pedig, hogy megszokjon valamit az ember genetikai rendszere, még sok-sok generációra van szükség.

Mindenkinek joga eldönteni, hogy miben hisz, és, hogy hogyan éli az életét - vagy, hogy hogyan melegíti a vacsoráját. Ám mielõtt ismét kinyitnád a mikrosütõ ajtaját, érdemes elgondolkodnod a mikrohullám elleni érveken. Svájcban például 1992 januárjában a Raum Und Zeit - Tér és Idõ - címû lapban a svájci orvosok egy kísérletsorozatról számoltak be.

Ez bizonyította be elsõ alkalommal kétséget kizáróan, hogy a mikrohullámú sütõkben elkészített vagy melegített ételek fogyasztása után olyan változások játszódnak le a vérben, amelyek rákosodási folyamatot váltanak ki az arra érzékenyekben vagy a gyengébb immunrendszerûekben.