Ez a rezgés hõt termel, ezáltal melegszik fel a mikrohullámú sütõben az étel. Az mellékes, hogy a fehérjék és az enzimek denaturálódnak, mert ez történik normál fõzéskor is.
Ám minden elektromos sütõ- és fõzõedényben készült étel esetében megváltozik a vízmolekulák szerkezete és struktúrája: élettani, biológiai szempontból káros hatásúvá válik.
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
A természetben nincs ilyen intenzív mikrohullámú sugárzás, tehát az emberi szervezet szempontjából ez a hatás új. Tudjuk, hogy az élõvilágban az ember az, aki legrosszabbul alkalmazkodik az õt érõ külsõ-belsõ hatásokhoz. Ahhoz pedig, hogy megszokjon valamit az ember genetikai rendszere, még sok-sok generációra van szükség.
Mindenkinek joga eldönteni, hogy miben hisz, és, hogy hogyan éli az életét - vagy, hogy hogyan melegíti a vacsoráját. Ám mielõtt ismét kinyitnád a mikrosütõ ajtaját, érdemes elgondolkodnod a mikrohullám elleni érveken. Svájcban például 1992 januárjában a Raum Und Zeit - Tér és Idõ - címû lapban a svájci orvosok egy kísérletsorozatról számoltak be.
Ez bizonyította be elsõ alkalommal kétséget kizáróan, hogy a mikrohullámú sütõkben elkészített vagy melegített ételek fogyasztása után olyan változások játszódnak le a vérben, amelyek rákosodási folyamatot váltanak ki az arra érzékenyekben vagy a gyengébb immunrendszerûekben.