Az egészségügyi minisztérium vizsgálatában 54 ezer nõt figyeltek meg 15 éven át. A vizsgált személyek 40 és 69 éves kor közötti nõk voltak. A Japán Nemzeti Rákközpont orvosai a kutatás közben négy csoportra osztották a nõket, aszerint, hogy átlagosan mennyi kávét fogyasztottak.
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
A tanulmány szerzõi szerint a kávé valószínûleg csökkenti az inzulin-szintet, amitõl kevesebb a méhnyakrák kialakulásának kockázata. A japán orvosi csoport egyúttal a zöld tea fogyasztásának hatásait is vizsgálta, de a kutatási eredményeik szerint a zöld tea esetében semmiféle kapcsolatot nem találtak a méhnyakrákkal.
A méhnyakrák az Egyesült Államok legfõbb közegészségügyi-járványügyi hatósága szerint a rákos megbetegedés a negyedik helyen áll.