2024.04.19. - Emma

Saját klónozott immunsejtjei által gyógyult meg a halálos beteg

Saját klónozott immunsejtjei által gyógyult meg a halálos beteg
Amerikai szakemberek megmentették egy elõrehaladott bõrrákban szenvedõ, menthetetlennek tûnõ beteg életét , a kliens saját klónozott immunsejtjei segítségével. A klónozott T-sejtek visszajuttatva a beteg szervezetébe, harcolnak a rákos sejtek ellen.

Az új megközelítés talán lehetõvé teszi, hogy biztonságosabb, valamint a mûtétnél, sugárkezelésnél és kemoterápiánál kevésbé agresszív módon harcoljanak a rák ellen.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06


A Seattle-i Rákkutató Központ tudósai, akik a bõrrákban szenvedõ haldokló beteget kezelték, kivonták a fehérvérsejtjeit, és a fertõzések ellen harcoló T-sejteket laboratóriumi körülmények között szaporították. A klónozott T-sejteket ezután visszajuttatták a beteg szervezetébe, hogy harcoljanak a rákos sejtek ellen.

Az 52 éves férfibetegnek visszatérõ melanomája volt, mely nem reagált sem a kezelésre, sem a mûtéti beavatkozásra. A melanoma áttétet képzett a tüdejére és egy nyirokcsomóra. A 2 órás infúziós kezelés után 60 nappal a beteg összes tünete megszûnt.

Ha sikeresnek bizonyulnak a kísérletek, a módszert fel lehet használni az összes végstádiumú bõrrákos beteg 25%-ánál – állítja Cassian Yee.

A bõrrák kialakulásáért tipikusan a mértéktelen napozás felelõs, és ártalmatlannak tûnõ tünetekkel kezdõdik. Elõször apró anyajegyként jelentkezik, de néhány hónap alatt könyörtelenül növekedésnek indul. Fokozatosan behatol a bõr alatti részekbe is, és szétterjed az egész testben.