A tejallergia az egyik leggyakoribb ételallergia, de nem tévesztendõ össze a betegségnek nem tekinthetõ laktózintoleranciával, amelyet a gyomor tejcukorbontó enzimjének (laktáz) hiánya okoz. A tejallergiások a tej fehérjéire (laktalbumin vagy kazein) adnak heves immunválaszt, és bármely kis mennyiség a tünetek megjelenését okozhatja.
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
A tanulmány elején a gyerekek átlagosan egy teáskanálnyi tejpornak csupán a negyedét tolerálták. A négy hónap elteltével Robert Wood és társai megállapították, hogy azoknál, akiket egyre nagyobb dózisú tejfehérjéhez szoktattak, sokszorosára nõtt az allergia küszöbértéke, míg a többieknél változatlan maradt.
Azt azonban nem lehet megjósolni, hogy a tej iránti tolerancia hosszabb ideig fennmarad-e ezeknél a gyerekeknél - írták a Journal of Allergy and Clinical Immunology címû szaklapban.