2024.03.29. - Auguszta

Centella - gyógynövény

Centella - gyógynövény
Centella - gyógynövényMásnéven ázsiai gázló az ernyősvirágzatúak rendjén belül a Mackinlayaceae családba tartozó trópusi gyógynövényfaj. Belsőleg használva az ázsiai gázló jótékony hatású vénás és nyirokrendszeri keringési elégtelenségre és elősegíti a sebhegesedést. Külsőleg hatékony kiegészítő lábszárfekély, kisebb sebek és égési sérülések kezelésében. A teljes növény hasznos a különböző vénás keringési elégtelenségek kezelésében (szakadékony hajszálerek, dagadt, ödémás lábak, aranyér).
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A sebgyógyulás gyógyítására (hegesedés) és bőrbetegségek kezelésében is alkalmazzák. Külsőleg a bőrkárosodások gyógyítására használják (hegek, enyhébb égési sérülések, a napsugárzás okozta bőrgyulladás, stb.)

Néhány allergiás eseten kívül a növény ez idáig semmiféle panaszt nem okozott az előírt mennyiségben. Sebkezelés, lép, vérkeringési problémák a lábban. Belső használatra kis dózisokban általános roborálásra, nagyobb menyiségben nyugtatóként, csak orvossal történt konzultáció alapján. Meggyorsítja a sebgyógyulást, sietteti az égési sebek gyógyulását, csökkenti a hegképződést.

Centella ellenjavallat: Használatát javasolt hozzáértő orvossal megbeszélni!