2024.03.29. - Auguszta

Az eper jót tesz a bőrnek, az immunrendszernek és még alacsony kalóriatartalmú is

Az eper jót tesz a bőrnek, az immunrendszernek és még alacsony kalóriatartalmú is
Az eper jót tesz a bőrnek, az immunrendszernek és még alacsony kalóriatartalmú isFelhasználási területei sokrétűek, mind a konyhában, mind a szépségápolásban fontos szerepet tölthet be. Jótékony hatásai közismertek, erősíti az immunrendszert, magas C- és E-vitamin-tartalma van, oldja a májzsírt, csökkenti a koleszterint, vértisztító, üdítő és még a napozáskor igénybevett bőrt is rendbe teszi. Ahhoz, hogy a szemed ne károsodjon az UV sugárzástól, C-vitaminra van szüksége. Az eper ehhez kitűnő forrás! Az epernek magas az antioxidáns tartalma, így megköti a szabad gyököket, és segít megelőzni a rákos megbetegedéseket.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A C-vitamin-tartalma pedig erősíti az immunrendszert, amely általános védettséget biztosít.

Ahhoz képest, hogy az eper milyen édes és finom, egész alacsony a kalóriatartalma. Egy bögre eperben 28 kalória van, emellett zsírmentes, kevés benne a cukor és a szénhidrát. Fogyaszd napi rendszerességgel, lelkiismeret-furdalás nélkül!

A terhesség első szakaszában a folsav kötelező vitamin. Fontos szerepet játszik ugyanis a baba agy-, koponya- és gerincfejlődésében. Sőt a különböző rendellenességek megelőzése miatt is fontos. Az eperben van folsav, így akkor is jótékony, ha babát vársz, de akkor is, ha babát tervezel.

Az eper nem csak a konyhában hatékony, nem csak akkor fejti ki hatásait, ha megeszed. Nemhiába alapanyaga krémeknek, ránctalanítóknak, testápolóknak, tusfürdőknek. Az eper segít megőrizni a bőr rugalmasságát, frissít és fiatalít. Ebben is elsősorban C-vitamin-tartalma játszik közre – segít a kollagén előállításában. Az eper egyszerűen boldoggá teszi az embert: egy tálnyi frissen mosott, fénylő, pirosló eper mindig segít a jó hangulatod megőrizni.