2024.03.29. - Auguszta

A túl gyakori hajmosás többet árt, mint használ

A túl gyakori hajmosás többet árt, mint használ
A túl gyakori hajmosás többet árt, mint használNem csak az a fontos, milyen samponnal mosunk hajat, az is számít, milyen gyakran tartjuk fejünket a zuhany alá. A kérdés körbejárásához természetesen figyelembe kell venni, hogy a hajszálak szerkezete egyénenként eltérő, azonban a túlzásba vitt hajápolás egyaránt ártalmas valamennyi típus esetében. A hajat beborító védőrétegek a hajszálak sérülékenységét csökkentik. A baj az, hogy a legtöbben folyamatosan vegyszerekkel borítjuk be a fejünket, kezdve a hajkondicionálókkal, dauerral, és festéssel.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Mindezt tetézzük az állandó jellegű mosással, szárítással, göndörítéssel, vagy egyenesítéssel. Ne csodálkozzunk tehát, ha a hajuk egyre elhanyagoltabbnak tűnik, hiába töltünk a fürdőben több órát naponta.

A serdülőkor és a hormonális változások idézik elő a haj gyakoribb zsírosodását. Ennek hatására a heti három hajmosás alapvetővé válik a higiénikus megjelenéshez. Azonban, az évek múlásával és a szervezetben bekövetkezett változások hatására, ennek szükségessége megszűnik. A szokás viszont továbbra is diktál, így a rendszeres, akár napi szintű hajmosás általános jelenség, és egyben gyakori hiba.


A samponozás, majd a forró levegővel való szárítás csökkenti a hajszálak nedvességtartalmát. Emellett a túl gyakori mosás meggátolja a természetes olajok visszaépülését. A folyamat szerencsére gyorsan megállítható, ha felhagyunk a napi, illetve hetente többszöri és szükségtelen samponos hajcihővel.

Bár rendkívül furcsán hangzik, de ha így teszünk, a haj megerősödik, és a vártakkal ellentétben, egészséges, ápolt hatást kelt majd. Főként azoknak érdemes tesztelni a bizarrnak tűnő módszert, akiknek nagy problémát jelet a túl gyors zsírosodás. Vesztenivalójuk biztos nincs.