2024.03.29. - Auguszta

A napozás jótékony hatása

A napozás jótékony hatása
Nagyon sokat lehet arról hallani, mennyire fontos nyáron az UV-védelem, hiszen a káros sugarak hamar tönkreteszik a bõrt, és ha nem vigyázunk a ráncok is hamarabb megjelennek a kelleténél.
Azonban, ha mértékletesen végezzük, jó hatással lehet bõrünkre és szervezetünkre. Nem kell tehát félni a naptól, bizonyos szabályok betartásával belevethetjük magunkat a napozás örömeibe. Mindig használj olyan napozókrémet, ami az UVA és UVB sugarakat is kiszûri, elõször pedig öt-tíz percnél többet ne tartózkodj a közvetlen napfényen.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A napfény az egyik legerõsebb természetes antidepresszáns: feltölt energiával, életvidámmá és energikussá tesz. A napozás segíti a vérképzõdést, és fokozza a vesék mûködését, ezzel serkenti a méregtelenítést, ami már önmagában is jót tesz a pattanásos arcbõrnek.

A napsugarak fertõtlenítenek is, valamint szárazabbá teszik a zsíros arcbõrt, így, ha pattanásokkal küzdesz, a nyári napfürdõ segíthet csökkenteni vagy egyenesen megszüntetni a tüneteidet.

A napozás szükséges ahhoz is, hogy a szervezeted kellõ mennyiségû D-vitaminhoz jusson, ami nemcsak az immunrendszeredet erõsíti, de a karcsúság megõrzésének egyik záloga is lehet.