2024.04.20. - Tivadar

Felrobbanhatnak az olcsó mell szilikonok

Továbbra is több tízezer nõ él mellében PIP szilikonpárnákkal Európában.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Nagy-Britanniában mintegy 50.000 brit asszonynak ültették be a francia PIP cég implantátumait, melyek elsõsorban jó áruknak köszönhették nagy népszerûségüket, a kliensek féláron – 3500 fontból (nagyjából 1 millió forint) – megúszták a mûtétet.

Csakhogy az 50.000 nõbõl jelenleg hetvenen szenvednek a rossz minõségû implantátumok okozta kellemetlenségektõl, ez a szám pedig kimagaslóan nagy a többi cég termékeihez képest.

„Csodálatosan néztem ki az új mellekkel 2006-ban. Gyönyörûek voltak. Mikor idén elkezdtek fájni a melleim, a szülés utáni változásokra fogtam a dolgot, de elmentem orvoshoz és ultrahangra. Még a vizsgálat elõtt találtam egy csomót a jobb hónom alatt. Az ultrahangképen látszott, hogy megrepedt a jobb mellemben lévõ implantátum, és kifolyt a szilikon. Csak sírni tudtam” – mondta Easeman, akinek életre szóló garanciát ígértek a betétekre.

Orvosi szakvélemények szerint a kifolyó szilikon nem mérgezõ és nem rákkeltõ, de attól még fájdalmas tud lenni, ezért a lehetõ leggyorsabban ki kell venni. Az angol egészségügy azonban csak a kivételt fizeti, a pácienseknek maguknak kell megoldaniuk egy új implantátum beültetését.

A PIP-implantátumokból Magyarországra is került. Azok a sebészek, akik ezt a fajta szilikont használták mûtéteiknél, valószínûleg valamennyi érintettet behívják egy ellenõrzõ vizsgálatra.