2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Aggasztóan szaporodnak a kórházi fertõzések az Egyesült Államokban

Az amerikai kórházak elvesztik a csatát az életveszélyt jelentõ kórházi fertõzésekkel szemben, melyeket a páciensek éppen az orvosi kezelések közben kapnak el.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Az amerikai egészségügyi minisztérium 2009-re vonatkozó jelentése szerint igen kis elõrelépés történt a kórházakban terjedõ fertõzések megállítása érdekében.

Az öt alapvetõ fertõzéstípus közül háromnál emelkedett a megbetegedések száma, egynél nem változott és csupán egynél csökkent a vizsgált idõszakban. Egy év alatt 98 ezer ember halt meg orvosi hibák, megelõzhetõ fertõzések és gyógyszereik összecserélése miatt.

Kathleen Sebelius egészségügyi miniszter szerint a jelentés meglehetõsen egyértelmû diagnózis az amerikai egészségügyi rendszer réseit és hiányosságait illetõen.

A jelentés szerint a páciensek a kórházakban általánosságban nagyobb eséllyel jutnak hozzá az optimális kezeléshez, mint a járóbeteg-ellátás intézményrendszerében. Az Egyesült Államokban jelenleg mintegy 30 millió embernek nincs egészségbiztosítása, ám az új törvény alapján többségüknek jár majd az ellátás.