2024.04.24. - György

Sokat beszélnek fittségükrõl a britek, de keveset tesznek érte

A brit állami egészségügyi szolgálat felmérése szerint a lakosok többsége inkább beszél az egészségérõl és aggódik, mintsem tenne érte.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A nemzeti egészségügyi szolgálat (NHS) online kérdõívére válaszoló felnõttek mintegy fele (46 százalék) úgy vélekedett, többet kellene törõdnie azzal, hogy egészségesen éljen.

A 2047 válaszadó 47 százaléka vallotta be, hogy több idõt tölt el az egészségesebbé válásról folytatott beszélgetésekkel, mint a valódi tettekkel, az emberek harmada pedig elmondta, nem tudja, hol kezdje el.

A 45-64 év közötti nõk közül minden második (48 százalék) ismerte el, inkább hajlik arra, hogy tanácsot adjon, mintsem maga is aktívan tegyen az egészségéért. A válaszadó férfiak 31 százaléka vallotta ugyanezt.

A felmérés arra is rávilágított, hogy bár a 40 körüli emberek kevésbé egészségtudatosak, mint szüleik, mégis több idõt töltenek az egészségük és fittségük feletti aggodalmaskodással. Míg a válaszoló középkorúak mintegy 70 százalékának fogalma sem volt arról, mennyi a vérnyomása, addig a 65 év fölöttieknek csak 27 százaléka nem tudta.

A negyvenesek gondlistájának élén az állt, hogy öregedve is maradjanak fittek és aktívak (81 százalék), õrizzék meg karcsúságukat (73 százalék), 70 százalékuk pedig érzelmi jóléte miatt nyugtalankodott.

Az NHS azért indította el online kérdõíves tanácsadását (www.nhs.uk.midlifecheck), hogy segítsen a negyven fölötti embereknek jószándékaikat tettekre váltani.