2024.04.19. - Emma

Zöldségek, gyümölcsök, melyek felvehetik a harcot a narancsbőr ellen

Zöldségek, gyümölcsök, melyek felvehetik a harcot a narancsbőr ellen
Zöldségek, gyümölcsök, melyek felvehetik a harcot a narancsbőr ellenA narancsbőr a legtöbbször genetika kérdése, de megfelelő mennyiségű testmozgással és helyes táplálkozással csökkenthetjük megjelenésüket. Az ananász fogyasztása mindenképpen ajánlott, ha egészségesen szeretnél élni, mivel nagyon magas a kálium és C-vitamin tartalma. Másfelől a gyümölcsben levő anyagok segítik növelni a vérkeringést, aminek hatására a szervezetben felhalmozódott káros anyagok könnyebben kiürülnek. A víz szintén segíti a méreganyagok távozását a szervezetből.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Ha hajlamos vagy a narancsbőrre, akkor igyál legalább nyolc pohár vizet naponta és tartsd mindig észben, a cukros üdítők csak rontanak a helyzeten!

Zöld tea:
A kollagénről már biztosan te is sokat hallottál, ez az anyag, ami feszesen és erősen tartja bőrödet. A zöld tea katekint tartalmaz, ami kutatások szerint csökkenti a kollagén bomlását szervezetünkben, így segít a narancsbőrrel szemben is.

Csili paprika:
A csili paprika, és úgy általában a fűszeres ételek, állítólag növelik a szervezetben a belső hő termelését, aminek hatására gyorsabbá válik a zsírégetés.


Banán:
A banánban szintén nagyon sok kálium, B6 vitamin és magnézium található, ezért mindenképpen érdemes néhanapján fogyasztanunk belőle. Ráadásul a gyümölcs szintén fokozza az egészséges vérkeringést, ami, ahogy feni is láthattuk, hatékonyan csökkentheti a narancsbőrt.

Brokkoli:
A brokkoli alfa lipoic acid tartalma miatt a cukor okozta kollagén megkeményedését, ami a narancsbőr kialakulásának egyik oka lehet. Ráadásul a brokkoli jó forrása a szelénnek és a kalciumnak.

Citrusfélék:
A citrusfélék, mint a narancs vagy a citrom, nemcsak tele vannak C-vitaminnal, de ezen kívül tartalmaznak metoxilezett bioflavonoidokat, amik javítják a vérkeringést és erősítik a hajszálereket.


Olajos halak:
Az olajos halak, mint a lazac, a szardínia, a tonhal, a pisztráng és a sügér mind alacsony zsírtartalmúak, miközben pedig nagyon magas bennük a fehérjék és ásványi anyagok száma. Ez a kombináció verhetetlen a narancsbőr elleni harcban.

Körte:
A körte kiváló méregtelenítő, szintén segíti a szervezetből a méreganyagok kiürülését. Ezen kívül kiváló forrása a rostnak és a káliumnak is.