A fejfájás és migrénes roham viszonylag sok embert érintő probléma. Célzott táplálkozással tehetünk azért, hogy kevésbé legyen esélyes a kialakulása. Az emberek ritkán fordulnak orvoshoz egyszerű fejfájással, de még az időnként előforduló komolyabb típusúval sem, így a problémát kiváló okról természetesen nem sok fogalmunk lehet. Mindenesetre az arra hajlamosaknak érdemes a táplálkozással kombinálni, hátha sikerül megspórolniuk maguknak néhány rossz órát, vagy napot. A folyadékpótlás ebből a szempontból is fontos.
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
A kávé, mint fejfájás elleni szer, hatásos lehet, ugyanakkor figyelni kell arra, hogy a túlzott koffeinbevitel (például napi három-négy csészénél több) épp ellenkező hatással lehet, fejfájást válthat ki. A szakemberek azt tanácsolják, hogy együnk káliumban és magnéziumban gazdag ételeket, csodaszerek nincsenek, de a banánnak, a krumplinak, más gyümölcsöknek és zöldségeknek, vagy a mandulának szerepe lehet a fejfájás elleni megelőzésben.
A folyadékpótlás ebből a szempontból is fontos, a megfelelő bevitel hiánya fejfájáshoz vezethet. A halételek ugyanebbe a kategóriába tartoznak, rendszeres fogyasztásuk számos más előnnyel is jár.
A migréneseknek érdemes kerülniük a sok adalékanyag felhasználásával készített termékeket, valamint a magas tiramin-tartalmú élelmiszereket, a leveles zöldségek ugyanakkor szintén a megelőzésben kaphatnak szerepet.