2024.04.25. - Márk

Fokhagyma fogyasztásával a rákos megbetegedések ellen?

Fokhagyma fogyasztásával a rákos megbetegedések ellen?
A fokhagyma rég ismert egészségvédõ hatásait a benne lévõ antibiotikus elemeknek és antioxidánsoknak köszönheti, melyek segítenek a rákos megbetegedések elleni védekezésben is.

Emellett jelentõs szerepe van az úgynevezett rossz- koleszterinszint és vérnyomás csökkentésében is. Napi egy gerezd fokhagyma fogyasztásával csökkentheti a mell-, gyomor-, prosztata-, bél- és nyelõcsõrák kialakulásának esélyét. Ha a fokhagyma mellett sok zöldséget és gyümölcsöt fogyaszt, ill. a rendszeres mozgást is beiktatja életébe, a megbetegedés kockázatát csökkentheti.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A fokhagyma természetes antioxidánsokat tartalmaz, emellett antibiotikus és vírusölõ hatása is van. Gazdag kénben, flavonoidokban (melyek antioxidáns és gyulladásgátló hatásuknak köszönhetõen védenek a sejtkárosodás ellen) és szelénben (mely segít a károsodott DNS helyreállításában).

Különleges aromájáért az allicin nevû anyag a felelõs, mely antibiotikus és gombaölõ hatású. Az anyag olyan erõs, hogy ha bõrre nagy mennyiségben kerül, képes sebet ejteni rajta, ám fõzéssel csökken a hatása, mikrohullámú melegítés során pedig teljesen elveszíti egészségvédõ hatását.

Természetesen a nyers fokhagymának van a legnagyobb egészségvédõ hatása, ám ha el akarjuk kerülni az ezzel együttjáró rossz leheletet, számos fokhagymakészítmény áll a rendelkezésünkre.

Rákmegelõzés céljából használhatjuk ezeket is, vagy a friss fokhagymát pirítósra, halra kenve. És ha azt veszi észre, hogy elkerülik a vámpírok, a napi kocogás könnyebben megy, valamint szexuális életében is javulás állt be, nos az csak további plusszt ad a rákmegelõzés mellett.